Nova javna rasveta u najavi: Vranje menja oko 6.200 sijalica, cilj ušteda i bolje osvetljenje

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su Nacrt konačnog javnog ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja, primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja.

Obrazložući ovu tačku dnevnog reda, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kazao je da je, nakon sprovođenja propisane procedure, ugovor potpisan sa preduzećem Keep light doo Beograd, na period od trinaest godina.

"U skladu sa odredbama pomenutog ugovora, ukupan broj postojećih svetiljki predviđenih za zamenu je 6.178 u naseljenim mestima na području grada Vranja.

Brojni su benefiti i pozitivni efekti ovog projekta.

Jedan od najvažnijih je ušteda u troškovima električne energije.

Iz budžeta lokalne samouprave izdvajaće se manje sredstava namenjenih za finansiranje potrošnje javne rasvete", naglasio je Milenković.

On je dodao da će realizacija ovog projekta "omogućiti sigurnost u snabdevanju svetlosnom energijom i isporuci svetlosne opreme, ali i manje zagađenje vazduha, odnosno smanjenje emisije ugljen dioksida, što je veoma važno sa aspekta zaštite životne sredine".

"Izvršilac javne usluge prihvata investiciona ulaganja, održavanje sistema javne rasvete i garantuje kvalitet snabdevaja svetlosnom energijom", podvukao je Milenković.

Odbornici su usvojili i Odluku o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja, kao i Odluku o načinu obavljanja komunalnih delatnosti-održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih zelenih površina.

Komentari

Glasali ste i usvojili Odluku onabavku aparata za merenje buke i da ćete zavesti red da se poštuje radno vreme kafića.Ništa ! Zovite Šapića , čoveka od akcije da vam pomogne..Ulice raskopane, ljudi idu u privatnu praksu jer su rokovi čekanja kod specijaliste enormno dugi, a pregledi nekalitetni..Ovo sa sijalicama , biće brzo i efikasno rešeno.Golema je lova u pitanju.

Najnovije vesti