NKPJ Pčinjskog okruga: Osuđujemo održavanje vojne vežbe Platinasti vuk

Iz Okružnog komiteta Nove komunističke partije Jugoslavije za Pčinjski okrug u Vranju, negodovali su zbog održavanja vojne vežbe Platinasti vuk 2023 na jugu Srbije.

Saopštenje upućeno medijima prenosimo u celosti.

"Kapitulantski režim Aleksandra Vučića je suprotno ranije deklarisanom moratorijumu svih vojnih vežbi Vojske Srbije sa inostranim vojskama, neprincipijelno odobrio održavanje vojne vežbe pod nazivom Platinasti vuk 2023, u vremenu od 16. do 30. juna na terotoriji Pčinjskog okruga, u Bazi Jug.

U okviru ove vežbe najavljeno je učešće vojnika iz 17 zemalja učlanjenih u NATO pakt, najviše iz SAD, sa jedinicom od oko 100 vojnika.

Najoštrije protestujemo i osuđujemo održavanje ove vojne vežbe, a od državnog rukovodstva Republike Srbije zahtevamo prekid i suspenziju vežbe i vraćanje učesnika u matične zemlje.

Smatramo da je prihvatanje i zakazivanje ove vežbe suprotno deklarisanoj državnoj politici o vojnoj neutralnosti, flagrantno odstupanje od nacionalnih interesa i nanosi štetu srpskom narodu sa dugotrajnim posledicama.

Tokom ovih vežbi pod istim nazivom koje su održavane prethodnih godina, primećeno je subverzivno delovanje, pogotovo vojnog osoblja SAD, u smislu obilaska lokalnih naselja naseljenih građanima albanske nacionalnosti.

U kontaktima sa građanima ovih naselja perfidno su podsticali ispoljavanje njihove nelojalnosti republici Srbiji.

Takođe, njihovi kontakti sa aktivistima tzv. NVO su imali sličan karakter, uz deklarativan narativ unapređenja ljudskih prava.

Aktuelno državno rukovodstvo Srbije kao da zaboravlja da je zločinačka organizacija NATO, na čelu sa SAD, 1999. godine tokom agresije na tadašnju SRJ samo na Pčinjskom okrugu ubila 69 osoba, velikom većinom civila, preko desetoro dece, dve trudnice, stara lica iz staračkog doma...

Okupacija Kosova i Metohije od vojski NATO pakta, tokom koje je stvorena lažna država Kosovo, kao da režimu nije dovoljna, pa bi i na ostatku teritorije Srbije dozvolio demonstraciju njihove sile, u kom sklopu je i vežba Platinasti vuk 2023.

Aktuelni teror teško naoružane parapolicije samozvane države Kosovo nad građanima koji su lojalni Republici Srbiji ostaje bez adekvatnog odgovora iz Srbije.

Umesto energične reakcije raspoloživim sredstvima u cilju fizičke zaštite naroda sa Kosova i Metohije, Aleksandar Vučić opravdano radikalne proteste na teror nastoji da otupi, pokušava da građane koji protestuju protiv terora uvede u nekakav gandijevski cirkus sedenja na ulici, nadvlačenja konopaca sa okupatorskom vojskom, sportskim igrama ili folklorom.

Pozivamo građane da na provokacije NATO učesnika vežbe energično reaguju, ne pružaju im nikakve lične niti profesionalne usluge, pogotovo kada u kontinuitetu svoje zločinačke politike NATO i SAD aktuelno pomažu režim u Ukrajini, u cilju da rat između dva slovenska naroda bude sa što više žrtava i da što duže traje.

NATO ne zaslužuje gostoprimstvo i dobrodošlicu u Srbiji niti u Pčinjskom okrugu", zaključuje se u saopštenju Okružnog komiteta Nove komunističke partije Jugoslavije za Pčinjski okrug.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...