Nirvana Real Tribute Band u petak uveče u Vranju

Nirvana Real Tribute Band, sastav koji svira repertoar legendarnog sastava Nirvana iz Sijetla, nastupiće u petak uveče u klubu "Darkwood" u Vranju.

U najavi nastupa kaže se da je Nirvana Real Tribute Band "vrlo energičan sastav koji na svojim nastupima publici približava pojam "grunge" i "punk-rock" muzike u pravom smislu te reči.

- Nirvana Real Tribute Band za publiku izvodi pesme sa svih albuma benda Nirvana, kao i sa njihovog čuvenog "Unplugged" koncerta.

Uverljiva maska, pokreti i sama vizualna sličnost sa bendom Nirvana ostavljaju bez teksta, a energija i agresivnost nastupa teraju na nalet adrenalina kod publike kroz čitav nastup - kaže se na Fejsbuk stranici kluba u najavi pred nastup benda u petak uveče.

Nakon što je prethodna koncertna sezona u Darkwood-u završena odličnim koncertom benda "Lutke na koncu", KUD Idijoti tribjut benda, za ovu godinu, posle koncerta Nirvana Real Tribute Benda, najavljuju se i nastupi Orthodox Celts (13. decembar), vranjskog benda "Poslanici" (21. decembar), te pankera iz Kragujevca "Čovek bez sluha" (ČBS) 28. decembra.

Iz kluba Darkwood najavljuju i nove muzičke događaje u 2020.

Prvi u nizu ovih koncerata, nastup Nirvana Real Tribute Banda zakazan je za petak u 22 sata.

GRUNGE

Grunge (grandž) je podžanr alternativnog roka. Na vrhuncu popularnosti bio je početkom 90-ih godina prošlog veka. Nastao je ukrštanjem hard-core punk-a i hevi metala. Najvažnija obeležja grunge-a su izrazito distorziran (izobličen) zvuk gitare, silovito udaranje bubnjeva, uglavnom sporiji tempo, te tekstovi pesama koji balansiraju između idealizma i pesimizma. Popularnost grupe Nirvana uzrokovala je porast interesovanja i za ostale grunge grupe iz Sijetla kao što su Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains i Mudhoney.

Wikipedia

Najnovije vesti