Nina Nešić i Mile Nikolić najbolji sportisti Surdulice u 2019'

Vranje/Surdulica - Odlukom komisije za izbor najboljih u surduličkom sportu, košarkašica Nina Nešić proglašena je za najbolju sportistkinju, a odbojkaš Mile Nikolić za najboljeg sportistu Surdulice u 2019. godini.

Sportska nada Surdulice je bokserka Miljana Ljubisavljević u ženskoj, dok je najbolji mladi sportista košarkaš Martin Nikolov.

U seniorskoj kategoriji najuspešniji klub je FK Radnik, a u juniorskoj konkurenciji pioniri istog kluba.

Najbolji trener je Milan Janjić iz KK Radnik.

Surdulički novinar i pesnik Dragan Milošević Buca, koji je 2007. godine pokrenuo manifestaciju "Izbor za najboljeg sportistu godine u Surdulici, ovenčan je nagradom te opštine za životno delo u oblasti sporta.

Tradicija koju je inicirao Milošević, nagrađen između ostalog i za 40 godina izveštavanja o sportu na jugu Srbije, traje do danas u organizaciji Sportskog saveza opštine Surdulica.

Za životno delo u oblasti sporta nagrađeni su i Petar Stojiljković, dugogodišnji predsednik Opštinskog fudbalskog saveza, Zoran Davidović, dopisnik Sportskog žurnala i posthumno Dragan Cvetković Klaus, košarkaški trener.

Nagrade i priznanja najuspešnijim sportistima uručili su Novica Tončev, narodni poslanik i predsednik SO Surdulica, Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, i Vladica Nestorović, predsednik Sportskog saveza opštine Surdulica.

- Kada imamo ovako mlade i uspešne sportiste veliko nam je zadovoljstvo da, kao lokalna samouprava, u njih i ulažemo.

Sledeće nedelje pustićemo u rad našu novu sportsku halu, gde ćemo sa ponosom moći da organizujemo sportske manifestacije i takmičenja - rekao je Tončev.

Pokrovitelj izbora za sportistu godine je opština Surdulica.

Najnovije vesti