Nikolić o Kosovu: Došao je trenutak istine za Srbiju

Dragan Nikolić Nika, narodni poslanik iz Vranja i potpredsednik IO Srpske stranke Zavetnici, izjavio je u nedelju da će ponedeljak 27. februar za Srbiju biti "dan istine".

"Na kraju dana znaćemo svi, ono što mi Zavetnici znamo i govorimo već duže, da je pred Srbiju postavljen najgori ultimatum u njenoj istoriji.

Nikada nijednoj državi nije postavljen ovakav nemoguć i svakako neprihvatljiv ultimatum.

Postavlja se pitanje - ko je skrojio ovakav predlog?

Dolazimo do poraznog i otrežnjujućeg odgovora...

Naslednici onih koji su 1912. na istorijskoj srpskoj teritoriji izmislili albansku naciju i formirali Albaniju.

Naslednici onih koji su Srbiji postavili neprihvatljiv ultimatum 1914.

Naslednici onih koji su napali Srbiju 1941. godine.

Oni koji su nas bombardovali 1994, 1995. i 1999", navodi Nikolić.

On, međutim, smatra da je ovaj ultimatum "najteži, najgori, zločinački i osvetnički prema slobodarskoj Srbiji, koja im je u svakom ratu pomrsila račune i sprečila ih u nameri da ostvare svoju arijevsku dominaciju".

"Sada se traži da se dobrovoljno, zauvek i nepovratno odreknemo dela svoje teritorije.

Ne običnog, pustog, nenaseljenog, već našeg svetog Kosova i Metohije.

Naše duhovne i istorijske vertikale.

Istorijske teritorije.

Nažalost, Srbija je svojim naivnim, kratkovidim i nepromišljenim potezima olakšala našim dušmanima da nas uvedu u ćorsokak i mafijaškim ucenama prisile na kapitulaciju", konstatuje Nikolić.

On dodaje da je potpisivanje Briselskog sporazuma 2013. "bila velika greška", a onda je i "nenapuštanje tog neobavezujućeg, političkog sporazuma zbog flagrantnog nepoštovanja obaveza druge strane bio dokaz naše detinjaste i naivne spoljne politike".

"Taj sporazum je u potpunosti razvlastio Srbiju na delu njene teritorije i bio direktno suprotan Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustavu Srbije.

Neko je to potpisao, bespogovorno sprovodio, a javnost u Srbiji uveravao u genijalnost svoje politike gradeći na tome svoj kult ličnosti, jedinog zaštitnika srpstva, vođe kome nisu dorasli ni Stefan Nemanja, ni Karađorđe, ni Miloš Obrenović.

Međutim, na kraju, a u to ćemo se svi sutra uveriti, veliki naš pisac Radoje Domanović je u svojoj knjizi Vođa verovatno vidovito imao na umu našeg nepogrešivog, nezamenljivog i jedino mogućeg vođu.

Sreća da Srbija nije jedan čovek.

Zato Srbija sutra hoće i mora da kaže NE austrougarsko-nemačko-francusko-američkom ultimatumu, koji ima za cilj da ono što je započeto 1912. stvaranjem Albanije dovrši stvaranjem Velike Albanije.

Prihvatimo li ultimatum, pogazićemo svoju istoriju, obrukati pretke, a potomci će nas se stideti.

Živela Srbija", zaključio je u svom obraćanju Nikolić.

Komentari

Zar su Tirana, Valona i Drač srpske zemlje pa da ih je neko 1912. godine oteo od Srbije?! A ko je napao Srbiju 1994. I 1995?! U ovom obraćanju se ne uzima u obzir šta je na primer Dimitrije Tucović pisao još 1914. godine u delu Srbija i Albanija, kao očevidac Balkanskih ratova. Bilo bi bolje ne ubirati jeftine poene danas i pripremati ljude za sutrašnji rat.

Najnovije vesti