Nikolić: Nismo dozvolili nasilno rušenje institucije skupštine (VIDEO)

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Vranja Goran Nikolić izjavio je u nedelju da su odbornici vladajuće koalicije proveli dva dana u sali skupštine kako bi predupredili "nasilno rušenje institucija sistema".

On je na improvizovanoj konferenciji za medije u skupštinskom holu kazao da su u vlasti "unapred znali za planirani scenario" da se blokiraju institucije.

- Imali smo informacije da opozicija, odnosno ovaj Savez za promene koji je po tome i poznat, nasilnim i fizičkim putem, a ne putem izbora planira ulazak u institucije sistema.

Smatram da smo osujetili njihove planove i da smo ih sprečili u takvoj nameri - kazao je Nikolić.

On je dodao da su odbornici SNS-a i drugih partija vladajuće koalicije bili u skupštinskoj sali od petka do nedelje popodne.

- Pozivamo sve građane, članove i simpatizere SNS-a, sve one koji su za Srbiju bez korupcije, kriminala, bez nasilja da podrže skup u Beogradu 19. aprila i daju podršku politici koju sprovode predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije - kazao je Nikolić.

On je izneo stav da je opozicija u subotu na mitingu u Beogradu doživela potpuni debakl.

- Na skupu je bilo oko 7,5 hiljada građana, što je smešno za opoziciju koja je najavljivala "dan D" u Beogradu.

Ubeđen sam da će 19. aprila građani Srbije imati priliku da vide koja se politika u državi podržava i da će moći da naprave razliku između onog od juče i onoga što će biti sledećeg petka.

Mogu da poručim da će samo iz Vanja i Leskovca biti onoliko ljudi koliko je bilo ukupno na mitingu opozicije - naveo je Nikolić.


Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je bilo nagoveštaja za nasilno preuzimanje institucija sistema konkretno u Vranju, Nikolić je odgovorio odrečno.

- Ali je plan bio da se krene od Beograda, od Narodne i Gradske skupštine u glavnom gradu, a da se onda proširi naniže.

Jednom mudrom politikom SNS i angažovanjem članstva mi smo predupredili rušenje institucija i osujetili njihove planove - zaključio je Nikolić.

Najnovije vesti