Odbornici vladajuće većine čuvaju vranjsku skupštinu (FOTO)

Odbornici Srpske naredne stranke (SNS) i još nekih političkih partija vladajuće koalicije u petak u 18 časova ušli su u salu Skupštine grada Vranja, pridružujući se odluci srpskog parlamenta. o "čuvanju" skupštinskog zdanja.

Motiva za ulazak u lokalni parlament je, kako je napisano na Fejsbuk profilu vranjskog SNS-a čiji odbornici su takođe u sali, jeste "protest protiv fašizma, primitivizma i nasilja u Srbiji".

Nekoliko fotografija sa protesta objavljeno je na Fejsbuk profilu Gradskog odbora SNS-a Vranje.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković izjavio je u petak kasno uveče za Vranje News povodom ovog poteza odborničke većine da su narodni predstavnici koji se nalaze u sali motivisani odlukom republičkog parlamenta u kome se sprovodi slična akcija.

- Mi kao lokalni parlament pružamo podršku republičkom parlamentu, stavu Vlade i predsednika Srbije - kazao je Tričković.

On je, odgovarajući na pitanje novinara Vranje News-a, rekao da je plan da odbornici ostanu u skupštinskoj sali tokom čitave noći, odnosno do daljeg ili dok drugačija odluka ne bude doneta.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je u petak građane "da čuvaju Skupštinu" i 13. i 19. aprila za kada su najavljeni skupovi opozicije i vladajuće Srpske napredne stranke.

Ona je pozvala sve poslaničke grupe na kolegijum 16. aprila u 10 časova.

Kako je rekla, nada se da će se svi odazvati, jer veruje da su svi za dijalog.

PRIPRAVNOST ZA ŠTRAJK GLAĐU

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u petak da će "sa odbornicima biti u Skupštini grada Beograda.

- Onog časa kada vidim da oni ucenjuju državu, da oni prete štrajkom glađu istog časa ću stupiti u štrajk glađu - kazao je Vesić, misleći na opoziciju.

On je dodao da "u Skupštini Grada ostaju dan i noć, jer su dobili informaciju da će lider Dveri, Boško Obradović, kako Vesić tvrdi, "upasti" u zgradu gradskog parlamenta".

Najnovije vesti