Nikolić: U pamet se gospodo naprednjaci

Parlamentarni izbori u Srbiji su bili 3. aprila, ali verovali ili ne još nema konačnih rezultata, a o konstituisanju parlamenta izlišno je i govoriti, napisao je u subotu na svom Fejsbuk nalogu potpredsednik Izvršnog odbora Zavetnika i budući narodni poslanik iz Vranja Dragan Nikolić Nika.

"Sve bi bilo odavno završeno da Upravni sud u Nišu nije poništio izbore u nadaleko čuvenom Trnovcu, zbog samo njima znanih nepravilnosti, i tako pokrenuo špansku seriju u kojoj se ne zna ko je kome otac, ko kome majka, a o deci da i ne govorimo.

Na ponovljene izbore su izašli i oni koji nisu izašli, glasali su i oni koji sa mesta gde se trajno nalaze nikako nisu mogli da ustanu i glasaju, pa je sada Republička izborna komisija poništila takvo glasanje i serija se nastavlja.

Kome je do ovog cirkusa?

Kome ide u prilog da se u nedogled razvlači okončanje izbora i u ovom, posebno dramatičnom trenutku za Srbiju, ne konstituise novi saziv parlamenta Srbije?

Da li Vlada Srbije u tehničkom mandatu sme i može da donosi odluke o sudbinskim pitanjima za Srbiju?

Naravno da ne!

Da li u stvari sada o svemu, ali o svemu odlučuje isključivo predsednik Srbije i sebi daje prava koja mu po Ustavu nikako ne pripadaju?

Da li je to cilj ove španske izborne serije da veliki tata odlučuje o sudbini svih nas?

Ako jeste, onda je to poraz demokratije, izbori su farsa i dekor, a parlament suvišan i nepotreban", smatra Nikolić.

On dodaje da se "ne može sa starim, raspuštenim i obezvlašćenim parlamentom držati sva vlast.

"O svemu odlučujete, a u novom sazivu imate 120 poslanika koliko vam je narod Srbije dao na izborima i time jasno rekao da ne želi vašu apsolutnu vlast.

Možda možete da se igrate demokratijom, ali ne smete, niti možete da se poigravate sudbinom Srbije.

Zato hitno završavajte ovu ozbiljnu i opasnu sapunicu od izbora, omogućite konstituisanje novog parlamenta Srbije u što kraćem roku, koliko juče, koji je jedini vlastan da odlučuje o najbitijim pitanjima za Srbiju i njene građane.

Dosta je više vaših poigravanja, improvizacija, hazarderskih i gubitničkih poteza koje onda pripisujete svima drugima, a sve vreme se pozivate na građane Srbije koji su Vam na izborima 3. aprila jasno rekli da nemate većinu u parlamentu i ne žele vašu apsolutnu vlast u Srbiji.

Narod u Srbiji se ućutao, a vi vrlo dobro znate šta to znači.

Gospodo naprednjaci, u pamet se", zaključio je Nikolić.

Najnovije vesti