Nevena iz Pande najbolja sportistkinja, Miloš iz KMF prvi sportista Vranja

Nevena Pozdnjakov, kapiten Odbojkaškog kluba Panda, najbolja je sportistkinja grada Vranja za 2022. godinu, dok je epitet najboljeg sportiste poneo Miloš Trajković, član Kluba malog fudbala Vranje.

Na traidicionalnom izboru najboljih u vranjskom sportu, za najbolji sportski klub u 2022. godini u ponedeljak je proglašen KMF Vranje.

Najbolji trener je Goran Jović iz istog kluba.

Davor Mitrov iz Streljačkog kluba Vranje proglašen je za najboljeg stručnjaka u oblasti sporta u prethodnoj godini, a za najboljeg sportskog radnika Oliver Tončić, predsednik OK Panda.

Nagrada za sportsko iznenađenje u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Mihajlu Disiću, reprezentativacu SU Iron MMA Team, a u ekipnoj Karate klubu Vranje.

Specijalna sportska priznanja pripala su Jelki Mitrović, sportskoj novinarki, kao i Stefanu Dodiću, rukometnom reprezentativcu Srbije.

Nagrade za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u prethodnoj godini pripale su Atletskom klubu Vranjski Maratonci i Siniši Stankoviću, članu tog kluba.

Nagrade za životno delo dodeljene su Staniši Markoviću, džudisti i planinaru, te Svetislavu Ivkoviću, za dostignuća u oblasti sporta.

Posthumno priznanje uručeno je porodici Dragana Golubovića Goluba, nekadašnjeg fudbalera i sportskog radnika.

Dodeljena su i priznanja osnovnim i srednjim školama, pojedincima i sportskim nadama Grada Vranja.

Đorđević: Poseban akcenat na školskom sportu

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport, rekao je na ceremoniji proglašenja najbolji u vranjskom sportu da je ovaj skup "još jedan dokaz koliko Grad Vranje pridaje značaj oblasti sporta, zdravlju, pravilnom razvoju dece, njihovom obrazovanju i vaspitanju".

"Baviti se sportom ne znači samo težiti dobrim rezultatima. Sport, odnosno fizička aktivnost pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, dok istovremno unapređuje zdravlje i kvalitet života pojedinaca, ali i čitavog društva. Grad Vranje nastoji da u kontinuitetu stvara potrebne uslove za razvoj takmičarskog sporta. Stalno se ulaže u sportsku infrastrukturu i opremu. Podjednako su važne i rekreativne aktivnosti pojedinaca i organizovanih grupa, a poseban akcenat se stavlja na razvoj školskog sporta. I u narednom periodu lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportistima, a svim dobitnicima nagrada želim da im večerašnja priznanja budu podstrek za još bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Đorđević.

Komentari

U sportu je sve merljivo, narocito protok novca u klubu koji stigne nezasluzeno do nagrada

Privatni klub Panda je vrlo produktivan klub na teret grada rezultati su u drugom planu a veci rang misaona imenica

Najnovije vesti