Neron nanjušio 2.700 paklica cigareta u autobusu sa Kosmeta

Vranje/Horgoš - Carinici su zaplenili 2.700 paklica cigareta, sakrivenih u fabričkim šupljinama autobusa kojim je upravljala jedna osoba iz Velikog Trnovca, objavila je Uprava carina.

Krijumčarene cigarete, precizira se, pronađene su na prelazu Horgoš, prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od KiM ka Minhenu.

Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

- Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom.

Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat.

Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama „marlboro“, „kent“ i „davidov“ sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM - navode iz Uprave carina.

Nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca je u svojoj izjavi napisao da "nije imao pojma" šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.

Pas Neron je Upravi carina donirala duvanska kompanija JTI (Japan Tobacco International), a za dve i po godine koliko je u carinskoj službi mnogo puta je pomogao carinicima da otkriju krijumčare duvana i duvanskih proizvoda, ali i droge.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Šesti rođendan Vranje News-a »

Vranje - Ako bi nas neko pitao da opišemo proteklih 2.190 dana, odgovorili bismo mu da to nisu bile ni godine duge, a ni...