Nepogrešivi njuh carinika Nera: Otkrio 2.000 paklica cigareta na granici FOTO

Zahvaljujući nepogrešivom njuhu službenog psa pod imenom Nero, carinici su u saradnji sa policijom 17. jula 2019. godine, na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2, u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 2.000 paklica cigareta.

- Tajni tovar najpre je otkriven oko sat posle ponoći 17. jula, kada je na red za kontrolu na prelazu Horgoš stigao "folksvagen šaran" bugarskih registarskih oznaka kojim je 55-godišnji bugarski državljanin službeno prevozio putnike iz Bugarske ka Nemačkoj.

U razgovoru sa carinskim službenicima vozač i četvoro putnika, među kojima jedna devojka i trojica muškaraca, rekli su da nemaju ništa da prijave.

Međutim, Nero, carinski pas specijalno obučen za otkrivanje krijumčarenih cigareta, svojom reakcijom ukazao je na to da putnici zapravo sede na skrivenom tovaru.

Pronađeno je o 500 paklica cigareta "marlboro", "davidov“ i "viktori" sa bugarskim akciznim markicama, koje su bile sakrivene u unutrašnjosti sedišta - navode iz Uprave carina.

Istoga dana u večernjim časovima Nero je, kažu iz Uprave carina, briljirao još jednom kada je na prelazu Horgoš 2 na red za kontrolu stigla "opel zafira" somborskih registracija, kojom je ka Mađarskoj putovao 63-godišnji Šapčanin.

- Tokom pregleda vozila Nero je njuškom uporno pokazivao ka zadnjem delu automobilske kabine, zbog čega je bilo jasno da se na tom mestu nalazi krijumčarena roba.

Detaljnim pregledom carinici su u podu automobila, ispod zadnjih sedišta, otkrili duplo dno i šupljinu ispunjenu krijumačarenim cigaretama u kojoj se nalazilo 1.670 paklica "česterfilda", sa makedonskim akciznim markicama.

S obzirom na to da vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila čije su fabričke šupljine namerno prepravljane radi krijumčarenja robe, do okončanja postupka protiv vozača zadržano je i vozilo - saopšteno je iz Carine.

Najnovije vesti