Neophodno poštovanje mera, transmisija virusa i dalje prisutna

Neophodno je da građani poštuju sve preventivne mere zaštite od virusa COVID-19, a posebno one koje se odnose na nošenje zaštitnih maski, redovno pranje ruku i držanje propisane fizičke distance, apelovano je u petak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Takođe, apeluje se i na vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju preventivnih mera u okviru svojih objekata u cilju zaštite zdravlja zaposlenih i korisnika usluga.

Neophodno je voditi računa da se rad ugostiteljskih objekata mora prilagoditi tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

I dalje je na snazi mera kojom se zabranjuje organizovanje svakog vida svečanosti (svadbe, krštenja, rodjendani itd)

Iz Gradskog štaba podsećaju da, iako je situacija na području grada Vranja stabilnija u odnosu na prethodni period, još uvek postoji lokalna transmisija virusa, te da je neophodno ponašati se odgovorno.

Sve propisane mere će i u narednom periodu biti strogo kontrolisane od strane nadležnih gradskih i republičkih inspekcija.

Gradski štab će nastaviti da prati epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja i napominje da će donositi i rigoriznije mere ukoliko se postojeće ne budu poštovale.

Komentari

svadbe,rodjendani,proslave gostiju po 150-200,kafane i kafici prepuni rade kolko hoce distance nema, maske se ne nose uzas bozji....

Najnovije vesti