Nedelja mobilnosti i u Vranju: Biciklistička trka, sportska nadmetanja i izlet do Kazanđola

Grad Vranje će, preko Saveta za bezbednost saobraćaja, i ove godine u periodu od 16. do 22. septembra organizovati niz aktivnosti kojima će biti obeležena Evropska nedelja mobilnosti.

U subotu 16. septembra od 9 časova, biće organizovana biciklistička vožnja do Vranjske Banje.

Planirana trasa kojom će se kretati biciklisti je Sportski centar - Ulica Radnička – Železnička stanica - Ćukovac - Toplac -Kumarevo - Vranjska Banja i nazad.

U sredu 20. septembra, obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti nastaviće se od 10 sati na sportskim terenima Gimnazije Bora Stanković.

Za predškolce i učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa Tehničkom školom, postaviće saobraćajni poligon i organizovaće edukaciju na temu pravilnog ponašanja sa saobraćaju.

Nakon toga deci će biti uručeni prigodni pokloni.

U petak 22. septembra biće organizovana tradicionalna akcija Dan bez automobila, u kojoj će učestvovati i predstavnici gradskog rukovodstva.

Istog dana u 12 sati, od mape Grada Vranja biće organizovan izlet do Kazanđola.

"Pozivaju se građani da se priključe planiranim aktivnostima i daju svoj doprinos obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti", saopšteno je iz Gradske uprave.

Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Evropska komisija, a sprovodi je Stalna konferencija gradova i opština.

Osnovni cilj Evropske nedelje mobilnosti je promocija nemotorizovanih prevoza u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u gradskim područjima.

Najnovije vesti