Nectar: Kvar na dimnjaku našeg postrojenja brzo otklonjen

Vranje/Vladičin Han - Nakon uznemirenja dela javnosti zbog pojave gustog crnog dima iz dimnjaka "Nectara" u Vladičinom Hanu, oglasili su se nadležni iz ove kompanije objašnjavajući da je "došlo do manjeg kvara na dimnjaku koji je odmah otklonjen".

- Žao nam je da je ovaj manji kvar uznemirio naše sugrađane, ali je brzom reakcijom odmah saniran.

Kompanija Nectar takođe ulaže 4 miliona evra u biogasno postrojenje u Vladičinom Hanu koja će biti završeno do kraja godine.

Cilj nam je proizvodnje "zelene energije", jer nam je zaštita životne sredine izuzetno važna - navodi se u saopštenju iz kompanije Nectar.

U četvrtak ujutro Vladičin Han, a naročito dva naselja Kula i Rosulja, osvanuli su u dimu.

"Nectar" je pre tri godine zamenio gorionike na dimnjaku, uz tvrdnju direktora Milovana Rankovića da zagađenja neće biti i da se čestice dima koje iz njega izlaze nalaze u dozvoljenim količinama.

Investicija u nove gorionike koštala je "Nectar" 100.000 evra.

"Nectar" iz Bačke Palanke jedan je od vodećih proizvođača sokova u regionu, a njegova fabrika voćnih koncetrata u Vladičinom Hanu najveća je u jugoistočnoj Evropi.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Eko raport" sufinansirani su sredstvima iz budžeta opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti