Nastavlja se Srpska liga Istok: Pčinja u Kruševcu

Vranje - Za fudbalere FK Pčinja iz Trgovišta u subotu se nastavlja takmičenje u Srpskoj ligi Istok, gostovanjem u Kruševcu ekipi sedmoplasiranog Jedinstva 1936.

Tim iz Trgovišta je u solidnoj formi - u pet kontrolnih utakmica tokom priprema ostvarili su dve pobede i tri nerešena rezultata.

Pobedili su najpre omladince superligaša Radnika sa 1:4, potom odigrali nerešeno 0:0 sa Vlasinom, timom iz njihove lige, zatim trijumfovali protiv lidera Pčinjske okružne lige BSK-a u gostima u Bujanovcu sa 1:6, i na kraju ostvarili dva identična nerešena rezultata (1:1) sa Nebeskim anđelima i Mineralcem u Vranju, dva tima iz nižeg ranga (Zona Jug).

Pripreme za prolećni deo sezone Pčinja je počela 1. februara, kasnije nego što je to potrebno za celokupan trenažni proces, pa trener Predrag Ristić za Vranje News kaže da punu formu očekuje od četvrtog prolećnog kola.

"Cilj nam je opstanak u ligi i suguran sam da to možemo da ostvarimo", kaže Ristić za naš portal.

Podsećanja radi, FK Pčinja je prvi deo sezone u Srpskoj ligi istok završila kao četrnaestoplasirani tim lige, u kojoj igra 16 timova.

Imaju 15 osvojenih bodova, a iza su jedino Vlasina sa 13 i Žitorađa sa 10 bodova.

Učinak Pčinjana u petnaest kola bio je 5 pobeda i 10 poraza.

Postigli su 20, a primili 33 gola.

Jedinstvo 1936, prvi protivnik Pčinje u prolećnoj polusezoni, do zimske pauze prikupio je 20 bodova i nalaze se na sedmom mestu tabele Srpske lige Istok.

Pojačali su se znatno u prvenstvenoj pauzi igračima superligaša Napretka i lidera lige Trajala.

U duelu dva tima u jesenjem delu prvenstva, Pčinje je na svom terenu u Trgovištu slavila sa minimalnih 1:0.

Kruševljani su u poslednjoj proveri pred nastavak prvenstva odigrali nerešeno 2:2 sa Vlasinom iz Vlasotinca.

Ispadaju najmanje tri tima

Po završetku takmičarske sezone 2023/2024, samo prvak Srpske lige Istok plasiraće se u Prvu ligu Srbije. Iz Srpske lige Istok ispašće tri najslabije plasirana tima i još onoliko timova koliko se vrati iz Prve lige Srbije. U Srpsku ligu Istok ući će prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga Zapad, Istok, Jug i Centar.

Najnovije vesti