Nastavlja se projektno finansiranje zdravstvenih radnika i u 2022. godini

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima priredio je prijem za direktora Zdravstvenog centra Sašu Đorđevića i zdravstvene radnike koji su projektno finansirani preko grada u sistemu primarne zdravstvene zaštite u prethodnom periodu.

Tom prilikom gradonačelnik je istakao zadovoljstvo zbog nastavka projekta i ugovora sa Zdravstvenim centrom, koji će biti potpisan početkom januara.

"Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u 2016. godini bilo je preko 50 lekara i mnogo više medicinskih sestara i tehničara.

Nakon angažovanja gradskog rukovodstva i saradnje sa Državnom revizorskom institucijom i Ministarstvom finanisija pronađen je pravni osnov za rešavanje ovog problema, kroz projektno finansiranje.

Grad Vranje je među prvim lokalnim samoupravama, koja je pomogla zdravstvenim radnicima na ovaj način.

Iz budžeta grada od 2018. godine, od kada se realizuje ovaj projekat, izdvojeno je preko 60 miliona dinara i još 20 miliona dinara za nastavak projekta.

Kroz ovaj projekat želimo da vas motivišemo, ohrabrimo i ukažemo poštovanje za sav trud koji ste uložili tokom školovanja.

Mi sada na birou nemamo nijednog lekara.

U toku je rekonstrukcija bolnice, a nakon završetka radova otvaraju se mogućnosti da zajedno sa Zdravstvenim centrom lobiramo ka Ministarstvu zdravlja u smislu proširenja kadrovskog plana, a samim tim i trajnog rešavanje vašeg zaposlenja", rekao je gradonačelnik.

Direktor ZC Saša Đorđević zahvalio se gradskom rukovodstvu na pomoći i podršci, ističući da je u prethodnom periodu ostvarena odlična saradnja grada i Zdravstvenog centra, a da će tako biti nastavljeno i u narednom periodu.

Najnovije vesti