Narodna stranka: Vranjanci mogu da se priključe prijavama protiv Brnabić, Mihajlović i Vujović

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju u ponedeljak je saopšteno da će ova partija, "na zahtev građana da se priključe potpisivanju krivične prijave protiv Ane Brnabić, predsednice Vlade Srbije, Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike i Irene Vujović, ministarke za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da su počinile više krivičnih dela, u sedištu stranke u Vranju otvoriti punkt" gde će građani moći da potpišu ovu prijavu.

"U Vranju ćemo potpise prikupljati u kancelariji Gradskog odbora Narodne stranke Vranje koja se nalazi u Ulici Kneza Miloša br. 20 (tzv. zgrada "Brod") u naredna četiri dana (od utorka 12. do petka 15. oktobra) u periodu od 17 do 20 časova", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju.

Iz tog odbora saopšteno je da će punktovi biti uspostavlejni u mnogim gradovima Srbije, a da će krivična prijava na inicijativu te stranke biti podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Reč je, kako se navodi, o krivičnim delima "zloupotreba službenog položaja, primanje mita, zagađenje životne sredine, oštećenje životne sredine, povreda prava na informisanje o stanju životne sredine i udruživanje radi vršenja krivičnih dela".

"Narodna stranka duže vreme skreće pažnju javnosti na aktivnosti Rio Tinta koje ova kompanija namerava da sprovede u okolini Loznice, a u vezi sa eksploatacijom litijuma.

Javnost Srbije mora da zna da se naša zemlja nalazi na ivici ekološke katastrofe i da je neophodno da se dalji razvoj ovog projekta podhitno obustavi!

Srbija se nalazi u veoma mračnom trenutku u kojem su sve institucije naše države stavljene u funkciju interesa ove multinacionalne kompanije čiji će projekat, ukoliko se realizuje, od Srbije napraviti pustoš", navode "narodnjaci".

Odluke i akti koje u vezi sa ovim projektom usvajaju institucije Republike Srbije, dodaje se u saopštenju, "donose se protiv interesa građana Srbije i predstavljaju protivustavnu i protivzakonitu osnovu za ovaj zločin nad ljudima i prirodom".

"Narodna stranka iznosi osnovanu sumnju da se u osnovi ovih bezumnih odluka nalazi verovatno najveći slučaj državne korupcije", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Rio Tinto je zlo koje gore pomenuti hoce da ubace u Srbiju i uniste vodu,vazduh i zivot generalno.
Najuriti ih kao sto su to uradili u Portugaliji , Americi i drugim zemljama.

Najnovije vesti