Narodna stranka u Vranju prvi put obeležila krsnu slavu

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju prvi put je proslavio krsnu stranačku slavu Svetog Vasilija Ostroškog, rezanjem slavskog kolača u Sabornom hramu Svete trojice i posluženjem u prostorijama stranke u Vranju.

Predsednik odbora Đorđe Ristić rekao je da je NS odabrao baš ovu slavu jer je Sveti Vasilije Ostroški bio svetitelj poznat kao čudotvorac.

- Svim Vranjancima, ali i svim našim članovima i simpatizerima koji slave naš odbor čestitam krsnu slavu.

Imajući u vidu da u našem nazivu imamo reč narodna, normalno je da imamo svoju krsnu stranačku slavu koju ćemo obeležavati.

U metaforičkom smislu, smatramo da i mi imamo kapacitet za neka "čudotvorna dela" koja treba da se dese u političkom životu grada i Srbije.

Nažalost, mi je ove godine obeležavamo u veoma lošem političkom trenutku po naš grad i nameravamo da poradimo na tome da se takva situacija promeni iz korena - rekao je Ristić za Vranje News.

On je podsetio da je NS godinu i po od osnivanja stranke nedavno dobila svoju stranačku slavu.

- Na političkoj sceni etablirani smo kao stranka centra.

Imamo 110 opštinskih i gradskih odbora i predstavljamo relevantnu političku snagu kao opozicija.

U budućnosti ćemo se zalagati za jedinstvo u opoziciji i gradićemo mostove saradnje sa svim relevantnim politčkim strankama opozicije.

Želeo bih da građanima Vranja poručim da u ovim teškim vremenima njihova težnja za slobodom bude neprestana i da budu čvrsto uvereni da će se ta njihova želja i ostvariti - rekao je Ristić.

Najnovije vesti