Narodna stranka Trgovišta: Nedolično ponašanje poslanika Krstića

Vranje - Narodna stranka u Trgovištu osudila je pisanim saopštenjem od ponedeljka "grubi nasrtaj republičkog poslanika vladajuće partije i bivšeg predsednika trgoviške opštine Nenada Krstića u subotu na mirne demonstrante u Beogradu".

"Na video zapisu, koji je preplavio društvene mreže i medije, jasno se vidi kako on grubo nasrće na mirne demonstrante koji ne dozvoljavaju prodaju svoje zemlje, vode, vazduha i bore se kako bi sačuvali prirodna bogatstva koja bi otišla u ruke stranim kompanijama, u ovom slučaju Rio Tintu.

Kako je moguće da je Nenad Krstić zaboravio na odgovornost prema sebi i drugima, u ovom slučaju ljudima koje je poveo sa sobom.

Ukaljao je čast i ugled naroda Pčinje i Trgovišta.

Zar se tako zastupa narod, brane narodni i državni interesi", pitaju se "narodnjaci" Trgovišta.

Oni u daljem tekstu naglašavaju da je Trgovištu i Srbiji "dosta politike podela naroda i huškanja na nerede i batinjanje".

"Mi iz Narodne stranke u Trgovištu osećamo veliku gorčinu i osuđujemo nasilje koje sprovodi vladajuća partija SNS.

Svaka situacija koja ima obeležja mržnje, nasilja i gušenja slobode mišljenja i življenja ne sme biti zanemarena.

U ovoj zemlji još uvek ima ljudi koji slede moralne kodekse i spremni su da ustanu protiv svakog zla, a Narodna stranka jedna je od tih koja će uvek stati na stranu naroda, štiteći državne interese i ljudska prava", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti