Narodna stranka: Sramna odluka o prodaji žičare Duboka

Iz Gradskog odbora Narode stranke u Vranju u četvrtak su nazvali "sramnom" odluku Gradskog veća o rapisivanju javnog oglasa za otuđenje žičare Duboka.

- Grad Vranje kao lokalna samouprava za sve ovo vreme nije mogao ovu, besplatno dobijenu žičaru da instalira na Besnoj kobili, planini i ski centru sa ogromnim potencijalom, već je istu žičaru godinama čuvao i nekome plaćao ogromnu ležarinu.

Sada se ovde postavlja ozbiljno pitanje da li Grad Vranje ima nameru da razvija ovu planinu kao ski centar ovog regiona ili će kao i sve ostale vlasti nastaviti sa ispumpavanjem budžetskog novca u ime turizma - pitaju se u Narodnoj stranci.

Iz vranjskog odbora ove stranke naglašavaju da se "postavlja pitanje zbog čega je tolike godine žičara ležala na nekoj livadi i ko se dobro "omrsio od te ležarine koju je grad plaćao punih trinaest godina"?

- Zašto za sve ovo vreme ova žičara, kao i sidro "Sunčana dolina" koje je takođe skinuto sa Kopaonika i besplatno dodeljeno Vranju od strane JP Skijališta Srbije, za sve ovo vreme nisu postavljeni?

Koji stručnjak je procenio početnu vrednost žičare od 20,94 miliona dinara?

Gde se nalaze dva motora, jedan na električni, a drugi na dizel pogon koji su sastavni delovi ove žičare i da li i oni ulaze u ovu cenu

Ovakvo nedomaćinsko ponašanje gradske vlasti i rasprodaja svega što se može prodati zarad nečijeg ličnog interesa izražava ozbiljnu sumnju da se ovde radi o još jednoj mahinaciji i prodaji gradskih resursa u bescenje.

Verovatno je sledeće za prodaju i sidro "Sunčana dolina", jer rasprodaja Srbije je misija SNS režima - poručuju iz odbora Narodne stranke u Vranju.

Najnovije vesti