Narodna stranka o parama za sport: Čemu 4,5 miliona Mineralcu u beton ligi

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju saopšteno je da je ovih dana viđena "još jedna sramna raspodela sredstava sportskim klubovima u Vranju iz budžeta, koja je izazvala negativne i burne reakcije građana i sportskih radnika".

"Gradski odbor Narodne stranke se iz godine u godinu obraća gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i većniku za sport Nenadu Đorđeviću sa pitanjem - da li su oni definitivno odlučili da unište vranjski sport?

Kao što je poznato, zaslugama ovog dvojca ranije su već ugašeni KK Jug i OK Mladost, a sada su se izgleda nameračili da ugase i FK Dinamo i ŽOK Vranje.

Narodna stranka se pita kojom su se logikom gospodin većnik za sport i gospodin gradonačelnik rukovodili kada su FK Mineralcu iz Vranjske Banje, članu najniže fudbalske lige u Srbiji, dodelili 4,5 miliona dinara, a FK Dinamu, članu Srpske lige 6,5 miliona dinara?

Takođe, da li je normalno Košarkaškom klubu Panteri dodeliti 5,5 miliona dinara, a Ženskom odbojkaškom klubu Vranje 4 miliona, premda se ŽOK takmiči u Prvoj B ligi Srbije, a Panteri dva ranga niže?

Da li je dotična gospoda, koja upravlja gradskim budžetom, svesna da će i Dinamo i ŽOK teško funkcionisati sa dodeljenim sredstvima, te da će njihov opstanak biti doveden u pitanje", pitaju "narodnjaci" Vranja.

U pisanom saopštenju dodaje se da su u Narodnoj stranci zabrinuti zbog odluka dvojice gradskih funkcionera.

"Vranjski sport su sveli na najniže grane.

Godinama unazad upozoravali smo da će do toga doći.

Dokaz da se vranjski sport uništava je i gašenje Sportskog saveza.

Zato mi još jednom pitamo gradonačelnika Milenkovića i većnika za sport Đorđevića da li će naći rešenje za radnike Sportskog saveza koji mesecima štrajkuju ispred zgrade opštine", pitaju na kraju iz Narodne stranke u Vranju.

Komentari

Ne treba gasiti klubove ali treba najuriti parazite iz fk Dinamo i Zok Vranje,koji sisaju krv pomenutim klubovima godinama a grad treba da u pomenutim klubovovima postave ljude od poverenja gde idu

Najnovije vesti