Narodna stranka: I VJT zataškalo prebijanje naših funkcionera

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju odbilo je krivičnu prijavu koju su Đorđe Ristić i Dragan Pavlović, dvojica funkcionera Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju, podneli protiv četiri člana vranjskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), pod sumnjom na izvršenje krivičnog dela "nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti".

Kako je saopšteno iz odbora "narodnjaka", VJT je "ekspresno odlučilo po prigovoru" njihovog advokata na odluku Osnovnog javnog tužilaštva (OJT), koje je takođe ranije odbilo ovu krivičnu prijavu, dodaje se u saopštenju Narodne stranke.

"Ovom odlukom je Više javno tužilaštvo i konačno stavilo tačku na slučaj brutalnog prebijanja naših funkcionera od strane aktivista SNS-a, čime je svesno i definitivno zataškalo ovaj slučaj omogućavajući batinašima da se nekažnjeno izvuku.

Umesto da je VJT naložilo Osnovnom da valjano obavi istražne radnje i pribavi snimak sa sigurnosnih kamera Narodnog univerziteta u Vranju, ono se kao drugostepeni i korektivni organ takođe stavlja u zaštitu SNS siledžija i u konačnici zataškava ovaj slučaj, s obzirom na to da više nikakav redovan pravni lek po ovom predmetu nije dozvoljen.

Mi iz Narodne stranke pitamo višeg javnog tužioca Danijelu Trajković, koja je donela ovakvu sramnu odluku, šta to ima na snimku sigurnosnih kamera Narodnog univerziteta, pa se snimak toliko krije?

Šta bi se to još moglo videti na tom biračkom mestu osim brutalnog prebijanja naših funkcionera u dvorištu ispred naših prostorija.

Zašto je taj famozni snimak toliko eksplicitan i šta bi još mogao da otkrije pored tog napada, a što javnost i organi gonjenja ne bi smeli da vide", pitaju iz Narodne stranke.

U saopštenju se dodaje da je odluka VJT "samo još jedan poraz pravde i zakona", te "potvrda da oba tužilaštva, "nakon promene ove vlasti moraju biti predmet zakona o lustraciji".

- Uostalom, kao i institucije koje su u Vranju najzaslužnije za razaranje pravnog sistema Srbije, štiteći batinaše i razne druge kriminalce sa članskom kartom Srpske napredne stranke.

Mi ovakvom odlukom sluga naprednog režima nismo iznenađeni, ali ovakav brutalan način kršenja zakona od strane institucija koje bi zakon morale da štite i sprovode nećemo zaboraviti.

Sprovodioci ovakvog montiranog procesa će morati da odgovaraju pred zakonom odmah nakon pada ovog režima kojeg slugeranjski štite.

Ovoga puta neće biti oprosta, to vam Narodna stranka obećava - navodi se u saopštenju GrO Narodne stranke u Vranju.

Podsećanja radi, Ristić i Pavlović, predsednik i potpredsednik vranjskog odbora, podneli su krivične prijave u vezi sa događajem od 4. novembra 2018. godine, tvrdeći da su ih tog dana "pretukli članovi Srpske napredne stranke iz Vranja (u tekstu prijave spominju se Božidar Popović, Miloš Antić, Slađan Mišić i Stefan Kostić), na dan kada se u Vranju i Srbiji glasalo za izbor članova Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Dve i po godine od podnošenja prijave najnovijom odlukom VJT okončan je predistražni postupak.

Najnovije vesti