Narodna stranka: Gradska vlast da pomogne ugostiteljima

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju smatraju da lokalna vlast "mora da izađe u susret i pomogne vranjskim ugostiteljima" u vezi sa najavom najnovijih mera Vlade Srbije usmerenih na sprečavanje epidemije virusa COVID-19 koje bi trebalo da stupe na snagu u petak 4. decembra.

Te mere, podsećanja radi, propisaće novo radno vreme ugostiteljskih objekata i objekata uslužnih delatnosti - radnim danima do 17 časova, dok će vikendom morati da budu zatvoreni.

- S obzirom na to da su tokom čitave 2020. godine ugostitelji konstantno zahvaćeni merama Vlade i Republičkog kriznog štaba, smatramo da su oni u nezavidnoj situaciji i u znatno nepovoljnijem položaju u odnosu na ostale grane privrede koje mogu nesmetano da rade.

Mnogi od njih se pitaju da li će uopšte i moći da rade nakon ogromnih finansijskih gubitaka koje su pretrpeli i koje još uvek trpe jer su u nemogućnosti da prihoduju dok im se obaveze i dugovi gomilaju - navode "narodnjaci" Vranja.

Zbog svega navedenog, Gradski odbor NS apeluje na gradsku vlast "da uzme u obzir ove probleme" ugostitelja i predlaže "da ih oslobodi plaćanja zakupa za letnje bašte" za 2021. godinu.

- Očekujemo da će i država imati obzira prema ugostiteljima iz cele Srbije i da će im obezbediti adekvatnu novčanu pomoć za gubitke koje će pretrpeti primenom ovih mera.

Jer, ugostitelji sami, bez pomoći države, neće moći da se izbore sa novonastalom situacijom - zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora NS od četvrtka.

Najnovije vesti