Narodna stranka: Festival kiča u gradskom parku u Vranju

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju poručili su u petak da "vlast Srpske napredne stranke (SNS), sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem na čelu, novogodišnjim ukrašavanjem grada još jednom dokazuje da je reč o nedomaćinskoj i po budžet grada destruktivnoj vlasti".

"To je vlast koja se trudi da na svaki mogući način isisa i poslednji dinar iz budžeta.

U ovoj nemaštini i nedaći, u kakvu je našu zemlju i naš grad dovela vlast SNS-a, potrošiti tri miliona dinara na vašarske kićanke i festival kiča je zabrinjavajuće.

U vremenu kada se za bolesnu decu širom naše zemlje za potrebe lečenja u inostranstvu novac prikuplja SMS porukama i raznim drugim donacijama, spiskati tri miliona dinara za figure od kineskih lampica i lampiona koje realno vrede mnogo manje od plaćene svote je rasipništvo!

Mi smo svesni da je rasipništvo upravo i glavni motiv ove razaračke vlasti jer je njihov cilj osiromašiti Srbiju zarad lične koristi, ali ovaj 'kičeraj' u gradskom parku nam govori da SNS kreatori ispumpavanja budžeta ne samo da su pohlepni na narodni novac već su lišeni svakog ukusa, jer ovo što su oni postavili u parku je potpuni nonsens", konstatuju vranjski "narodnjaci".

Iz odbora ove stranke u Vranju pitaju vlast "šta predstavljaju svetleće figure u gradskom parku".

"Šta predstavljaju ove vile i sirene sa bogatim poprsjem, leptiri i ostale 'ale i sanđame'.

Šta predstavlja ogroman pingvin sa cilindrom na glavi?

Sneška belića sigurno ne.

Od ovakvih figura bi se svako dete uplašilo.

Gde je Deda Mraz, gde su irvasi, saonice, pahulje i ostale figure koje predstavljaju motive nove godine i magije novogodišnje noći?

I na kraju gospodine Milenkoviću, kako vas nije sramota da ovakav kič i besmisao platite tri miliona dinara?

Zato se i cela Srbija šegači sa Vašim 'kreativnim' idejama i znamo da Vas za to nije briga ali verujte da će vrlo brzo doći dan kada ćete morati pred nezavisnim državnim istražnim organima da opravdate svaki utrošeni dinar iz budžeta koji ste potpisali.

To Vam obećavamo", navodi se na kraju saopštenje odbora Narodne stranke u Vranju.

Komentari

Баш лепо што цвет политичке чаршије врањске на челу са својим лидером брине о народним парама. Три милона динара или 29 000 долара није мало. Вероватно се сад питате зашто овај баћа рачуна у доларима кад је наша валута евро. Елем, да појасним. Исти овај човек у тегет јакни, некада попечитељ иностраних дела, за време свог вакта је за ослобађање Миладина Ковачевића, батинаша који је у Америци тешко испребијао неког студента, из народне касе ладно, без пардона искеширао 900 000 долара. Или је можда то било у интересу грађана? Ипак је кич бољи.

Najnovije vesti