Narodna stranka: Dani Vranja služe za anesteziranje Vranjanaca

"Manifestacija Dani Vranja predstavlja bahato trošenje novca građana na besmislenu kvazi manifestaciju vašarskog tipa, koja nije utemeljena na tradiciji vranjske pesme već se svodi na koncerte raznoraznih novokomponovanih pevaljki koje dolaze da pevaju za basnoslovne honorare" - oglasio se saopštenjem u sredu Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju.

- Imamo potrebu da javno upitamo gradonačelnika Slobodana Milenkovića, direktorku Turističke organizacije Vranje Vesnu Petrović i celokupno gradsko rukovodstvo da li Vranje kao grad koji ima najniži prosek ličnog dohotka građana, grad u kome se skoro 9.000 građana obrati sa zahtevom za neki vid socijalne pomoći, u kome je infrastruktura u katastrofalnom stanju, gde rubna područja grada nemaju vodu i kanalizaciju, gde se stanovnici leče SMS porukama i dobrovoljnim prilozima, ima potrebu za organizovanjem ovakve manifestacije?

Vašar na kome će nastupiti estradne umetnice Gordana Lazarević, Merima Njegomir i Lepa Brena koštaće građane Vranja više od 100.000 evra - tvrde narodnjaci.

Oni lokalnoj vlasti postavljaju i neka pitanja: "Da li je ovo prioritet, da li je normalno potrošiti ovoliki novac građana Vranja za tri dana vašarske atmosfere dok se osiromašeni građani Vranja dovijaju da kupe deci knjige za školu?"

- Zato mladi ljudi i odlaze iz grada ne videći ovde nikakvu perspektivu za sebe, a istovremeno gledajući lokalne funkcionere kako se ekspresno bogate.

Narodna stranka izražava žaljenje što se ovoliki novac poreskih obveznika troši iracionalno, a građanima Vranja obećavamo da, kada ovu štetočinsku vlast smenimo i kada ista postane bivša, to više neće biti praksa već će se novac svih građana Vranja trošiti u svrhu javnog interesa - kaže se između ostalog u saopštenju GrO NS Vranje.

POZIV NA BOJKOT IZBORA

- S obzirom na to da je predsedništvo Narodne stranke donelo odluku o bojkotu predstojećih izbora, Gradski odbor NS Vranje pozdravlja i podržava odluku predsedništva i poziva sve građane Vranja na bojkot izbora, ali i na bojkot svih manifestacija u organizaciji ove vlasti među kojima je i vašar nazvan "Dani Vranja". Jer, iste služe isključivo radi anesteziranja naroda, kako bi skrenuli fokus sa bede koja nas okružuje, a istovremeno za cilj imaju ispumpavanje novca iz gradskog budžeta koji umesto da se ulaže u zdravstvo, školstvo, infrastrukturu, odlazi u privatne džepove uticajnih pojedinaca - navodi se u saopštenju NS-a.

Komentari

Ma svi se nesto busaju, a onda ce zajedno sa masom da padaju u trans cim zapeva neka od pevaljki. Otkud onoliki narod na danima vranja,a toboz svima smeta sto su pare neadekvatno procerdane?

Najnovije vesti