Narodna stranka: Šta je sa korona žurkom na Besnoj kobili

Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju saopšteno je u ponedeljak da je "prošlo nedelju dana od korona žurke u planinarskom domu na Besnoj Kobili", a da je "vranjska javnost ostala uskraćena za informacije o tome šta se zaista tamo desilo i da li su odgovorni kažnjeni".

- Žurci je prisustvovao gradski većnik Nebojša Zupančić zajedno sa grupom naprednjaka, brutalno kršeći sve propise Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba o zabrani rada ugostiteljski objekata

Sve se dalo videti na fotografijama koje su isplivale na društvenoj mreži Facebook.

U svrhu javnog interesa Gradski odbor Narodne stranke Vranje tačno nedelju dana od pomenutog događaja i saopštenja kojim smo pozvali nadležne da istraže ovaj slučaj i odgovorne najstrožije sankcionišu, postavljamo gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću sledeća pitanja:

- Da li je u redu da se o korona žurci uporno ćuti i ne progovora punih 7 dana, kao da se u planinarskom domu nije ništa dešavalo?

Da li je pokrenuta istraga o kršenju mera zabrane koje je propisala Vlada Republike Srbije i Krizni štab?

Da li je utvrđeno ko je sve prisustvovao toj žurci?

Da li su protiv odgovornih organizatora i učesnika žurke preduzete mere kažnjavanaja u skladu sa zakonom i drugim propisima?

Da li je pokrenut postupak za razrešenje gradskog većnika Nebojše Zupančića i direktora Turističke organizacije Vranje Stefana Filipovića

O čijem trošku se slavilo, jelo i pilo na Besnoj Kobili - pitanja su koja "narodnjaci" postavljaju gradonačelniku.

Iz ove stranke podsećaju da je Planinarski dom na Besnoj Kobili opremljen video nadzorom.

- Tako da se sa lakoćom može utvrditi šta se tamo zaista dešavalo.

Narodna stranka još jednom traži utvrđivanje istine o zbivanjima na Besnoj kobili i poziva gradonačelnika Milenkovića da se izjasni i u interesu javnosti odgovori na postavljena pitanja.

U suprotnom, građanima će biti jasno da se u Srbiji zakoni primenjuju selektivno i da pravna država ne postoji jer se SNS "elita" provodi" dok se građani drastično kažnjavaju - navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodna stranka Vranje.

Najnovije vesti