Naprednjačko viđenje sednice SO Surdulica: Muke po mobilnom

Vranje - Opštinski odbor SNS Surdulica "s najvećim gnušanjem i prezirom" ogradio se od zvaničnog saopštenja objavljenog na sajtu opštine Surdulica, u kome se javnost Surdulice, kako navode naprednjaci u saopštenju od četvrtka, "obaveštava kako je 9. sednica SO Surdulica protekla u konstruktivnom i ugodnom tonu".

Naprednjaci imaju svoju verziju događaja koju predočavaju u saopštenju.

"Sama sednica je počela nizom incidentnih situacija zbog pokušaja predsednika SO Surdulica da spreči odbornika SNS-a da sednicu i govore naših odbornika zabeleži kamerom mobilnog telefona, što inače činimo više od dvanaest godina poučeni lošim iskustvom jer lokalna vlast ima običaj da govore i diskusije, kao i same događaje, seče i montira kako njima odgovara", saopštavaju naprednjaci.

Oni tvrde da je na sednici, navodno, "većina od osamnaest odbornika izglasala anticivilizacijsku i antiustavnu odluku da oduzme pravo glasa odborniku koji nije želeo da ukloni svoj mobilni telefon".

"Naši odbornici su podneli više od dvadeset predloga dopune dnevnog reda i amandmana, od kojih su baš apsolutno svi bili u interesu građana ove opštine koja ubrzano propada i koja postaje ruina i ruševina iz koje svi beže glavom bez obzira.

Nijedan amandman ni predlog nije prihvaćen, među njima ni predlog za ulaganje u proces dovođenja investitora, izvesne i sigurne budućnosti mladih ljudi, rešavanja problema otpada, energetske efikasnosti, kontrole tokova novca u FK Radnik, rešavanje problema mesnih zajednica, pomoći zdravstvenim radnicima, smanjivanje izdvajanja za sport na uštrb razvoja opštine i aktivne politike zapošljavanja", navode iz SNS.

Navodno, jedino što je vladajuća većina prihvatila bilo je, prema naprednjacima, "imenovanje ulica po nekoliko izuzetno zaslužnih građana, a i to uz veliku sramotu tek nekoliko odbornika vladajuće SPS koji su podigli ruku".

"Potpuno smo svesni činjenice da ova skupština koju na papiru vodi tzv. predsednik skupštine donosi samo i isključivo odluke u cilju ostvarivanja privatnih interesa pojedinaca i nekoliko porodica koje su postale bogate za deset generacija, a kao rezultat svega je slika i prilika Surdulice koja ubrzano postaje poslednja rupa na mapi Srbije.

Gospodo, sa vama u rušenju i uništavanju naše i budućnosti grada u kome živimo nikada nećemo učestvovati, a vaša bahatost i tiranija koju pokazujete će se završiti, to obećavamo vama, a posebno građanima Surdulice", citat je iz saopštenja OO SNS Surdulica.

Najnovije vesti