Napredak kroz podršku – Jedinstvena Srbija u fokusu privatnog preduzetništva

Predizborni marketing - izbori 2023

Jedinstvena Srbija prepoznaje izazove sa kojima se suočavaju privatni preduzetnici kao što je gospodin Siniša Jovanović, čija je poslovna delatnost veleprodaja hrane, posebno horeke, već dve decenije.

On se fokusira na distribuciju hrane u komercijalnim pakovanjima od 5 kilograma pa naviše, uglavnom usmeravajući svoju ponudu ka kafanama, picerijama i brzoj hrani.

Važno je napomenuti da nije uključen u maloprodaju putem prodavnica ili marketa, niti se bavi TT kanalom.

U vezi sa tim, težeći potpunom unapređenju privrede, Jedinstvena Srbija planira niz mera usmerenih na jačanje ekonomskih temelja zemlje.

Jedinstvena Srbija želi podržati poslovne ljude poput gospodina Jovanovića pružanjem podrške i rešenja za specifične izazove s kojima se susreću u oblasti veleprodaje hrane.

Cilj je stvoriti povoljno okruženje za poslovanje, poticati rast malih i srednjih preduzeća te doprineti ukupnom ekonomskom prosperitetu zemlje.

U srcu Jedinstvene Srbije leži snažna vizija razvoja privatnog preduzetništva, a ta vizija dobija poseban značaj u kontekstu grada Vranja.

Grad koji je nekada bio dom značajnih fabrika poput Jumka, Simpa i Кoštane, danas se suočava s izazovom visokog broja nezaposlenih radnika koji su ostali bez posla.

Uprkos tim izazovima, Jedinstvena Srbija prepoznaje potencijal ovih radnika da postanu preduzetnici i pokrenu sopstvene biznise.

Stvaranje povoljnog okruženja za razvoj privatnih preduzetnika postaje ključna misija Jedinstvene Srbije.

Podrška pokretanju sopstvenih biznisa od strane bivših fabričkih radnika postaje prioritet, a to uključuje olakšavanje pristupa povoljnim kreditima.

Jedinstvena Srbija predlaže konkretne korake, uključujući garancije grada za plaćanje kamata na ove kredite kako bi se podstakao razvoj privatnog preduzetništva.

U širem kontekstu, Jedinstvena Srbija vidi razvoj grada Vranja kroz jačanje porodičnih firmi i podršku privatnim preduzetnicima.

Prepoznaje se da su ovi segmenti ključni za zdravu ekonomiju grada i sigurne investicije.

Posebno se ističe važnost podrške porodičnim firmama u kontrastu s loše funkcionisanim kompanijama poput Zambera i Geoxa, stavljajući fokus na održive i perspektivne poslovne modele.

Jedinstvena Srbija će se zalagati za reformu sankcija kod prekršaja, težeći ka novčanim kaznama umesto zatvaranja radnji na 15 dana i 3 meseca.

Privatnicima koji naprave prekršaj omogućiće se otplata kazni kroz rad, kako bi se izbegle dugotrajne posledice zatvaranja radnji i podstakao oporavak poslovanja.

Ovo će smanjiti potrebu za menjanjem naziva radnji radi izbegavanja sankcija.

U suštini, Jedinstvena Srbija teži stvaranju održivog poslovnog okruženja koje podstiče rast malih preduzeća, čime doprinosi jačanju ekonomije i smanjenju besparice.

Njen cilj je izgraditi društvo koje podržava preduzetnički duh, nudeći konkretne podsticaje i rešenja za izazove s kojima se preduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju.

Jedinstvena Srbija će podržati i razvoj stočarstva kako bi se smanjila zavisnost od uvoza mesa.

Ovo će stabilizovati cene sirovina, poput mesa, čime će se direktno koristiti preduzetnici u sektoru distribucije hrane.

Osim toga, planira se pružanje dodatnih podsticaja za povećanje kapaciteta domaćih farmi i poboljšanje njihove efikasnosti.

U cilju jačanja domaće proizvodnje, posebnu pažnju Jedinstvena Srbija posvetiće poljoprivredi.

Inicijative za subvencije, obuke i tehnološka unapređenja podržaće poljoprivrednike i obezbediti stabilan izvor sirovina za preduzeća.

Plan je takođe usmeren na uspostavljanje saradnje sa naučnim institucijama kako bi se unapredile agrotehnike i povećala produktivnost.

Ukoliko svoje poverenje poklonimo Jedinstvenoj Srbiji, ona će podsticati preduzetništvo kroz mere koje obuhvataju poboljšanje uslova za dobijanje kredita s nižim kamatama, namenske kredite za male firme i garancije plaćanja.

Takođe, Jedinstvena Srbija će raditi na rešavanju problema naplate dugova i stvaranju sistema koji štiti proizvođače i distributere od dugotrajnih finansijskih izazova.

Paralelno s tim, planira se olakšavanje administrativnih procedura kako bi se pojednostavilo osnivanje i vođenje biznisa.

Uz konkretne mere podrške, Jedinstvena Srbija poziva građane da podrže ovu viziju na predstojećim izborima, verujući da je put ka prosperitetu zajednice upravo u jačanju privatnog preduzetništva i podršci onima koji žele pokrenuti sopstvene poslove.

Glasanje za listu pod rednim brojem 3. na predstojećim izborima 17. decembra, biramo put napretka, stvarajući održivo poslovno okruženje koje će doprineti jačanju ekonomije i opštem prosperitetu zemlje.

Najnovije vesti