Nakićeva OSLOBOĐENA sumnji za KUPOVINU GLASOVA

Dragana Nakić, aktivistkinja Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju, pritvarana zbog osnova sumnje da je navodno učestvovala u kupovini glasova na dan parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji 24. aprila 2016. godine, oslobođena je svih sumnji da je počinila krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, potvrdio je u izjavi za portal Vranje News njen branilac, advokat Aleksandar Stojković.

- U postupku dokaznih radnji tužilaštvo nije došlo do dokaza koji bi ukazivali na Nakićevu kao izvršioca krivičnog dela, pa je krivična prijava Policijske uprave Vranje odbačena – navodi Stojković.

On dodaje da je u toku istražnog postupka saslušano je više svedoka, još dok je Nakićeva bila u pritvoru, da su im oduzeti mobilni telefoni u kojima je navodno trebao biti nekakav snimak.

- Pored njihovog saslušanja, sprovedena je i radnja prepoznavanja lica koje je sa njima navodno imalo kontakt u vreme izvršenja krivičnog dela, ali nijedna od tih osoba nije prepoznala Draganu Nakić kao osobu sa kojom su navodno kontaktirali.

Oduzeti telefoni veštačeni su i ispitivani u specijalizovanom IT centru u Beogradu i utvrđeno je da ne postoji audio snimak koji su objavili pojedini mediji.

A i da je taj snimak postojeći, on ne bi mogao da se uzme u obzir kao dokaz, jer po Zakonu o krivičnom postupku i odredbama koje predviđaju tajni nadzor komunikacija, nema apsolutno nikakvu dokaznu snagu zato što njegovo pribavljanje nije naređeno ili određeno od sudije za prethodni postupak kao posebna mera, što je jedina zakonita procedura za nadzor i snimanje komunkacija.

Očlito da je nekome valjalo da u to vreme izbije neka afera, to je jedini razlog zašto je do svega ovoga došlo - ukazuje Stojković.

On najavljuje da će Nakićeva, zbog svega što je prošla u vezi sa događajem koji se odigrao izbornog dana 2016. godine, sasvim sigurno podneti tužbu za naknadu štete.

Do odbačaja krivične prijave, postupak protiv Nakićeve vodio se zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, iz člana 156, stav 1 Krivičnog zakonika i bio je u fazi dokaznih radnji.

Dragana Nakić privedena je i pritvorena 24. aprila 2016. godine. U pritvoru je provela 12 dana.

D.D.

Najnovije vesti