Najveći uspeh FK Prestiža u istoriji

Škola fudbala Prestiž u Vranju postigla je svoj najveći uspeh od svog postojanja - dve selekcije, petlići i pioniri, osvojili su prvo mesto u Drugoj ligi FS RIS.

Ovaj povig još većim čini činjenica da su to učinili već u prvoj takmičarskoj sezoni, a da su prethodno šest godina trenirali bez učestvovanja u ligama i bez takmičarskih utakmica.

Koordinator u Prestižu Joca Ristić kaže za Vranje News da će prva takmičarska godina i prelazak u viši rang "ostati zlatnim slovima upisani u kratkoj istoriju kluba".

"Sve čestitke trenerima Milanu Bojkoviću i Miljanu Stajiću, kao i svim dečacima koji su ove godine časno i pošteno nosili dres našeg kluba.

Hvala drugari na nezaboravnoj sezoni", navodi Ristić.

Pioniri pod vođstvom trenera Miljana Stajića i puleni trenera Milana Bojkovića bili su najbolji u svojim ligama.

U Surdulici, u poslednjem prvenstvenom kolu, Bojkovićeva deca savladala su Radnik sa 3:1.

Pored njih, timove je odlično vodio i Igor Stefanović.

Sve se odvijalo pod budnim okom neumornog vranjskog fudbalskog radnika i bivšeg fudbalera, te poznatog humanitarca Joce Ristića.

"Naredne sezone obe selekcije, u nešto izmenjenom sastavu, nadmetaće se u Prvoj ligi FS RIS.

Očekujemo da i u višem rangu budemo uspešni", kaže Ristić za naš portal.

Pioniri su u svom rangu osvojili 86 bodova.

Izgubili su 3 utakmice, 2 odigrali nerešeno i ostvarili 29 pobeda.

Postigli su 170 golova.

Najbolji strelac pionira i ujedno najefikasniji igrač Druge lige RIS bio je Bogdan Disić, koji je postigao impozantnih 66 golova.

Petlići su osvojili 75 bodova.

Izgubili su 3 utakmice, 3 utakmice odigrali nerešeno i ostvarili 25 pobeda.

"Prvo mesto petlića je pravo iznenađenje, s obzirom na to da su na prvo mesto izbili kolo pre kraja prvenstva.

Težak i uporan timski rad i dugih sedam godina rada dali su odličan rezultat.

Ova deca su definitivno najveće blago i budućnost vranjskog fudbala", konstatuje na kraju Ristić.

Proslava duple krune

U Vranju je, nakon ovog velikog uspeha, održana proslava duple krune pionira i petlića FK Prestiža za takmičarsku 2022/2023 godinu.

"Zahvaljujemo se svima koji su bili uz nas u ovoj debitantskoj sezoni, u kojoj smo ostvarili istorijski uspeh za naš klub. Ujedno želimo da se zahvalimo i svim klubovima na fer i sportskom nadmetanju. Čestitam kolegama i deci na osvajanju šamoionske titule. Bravo šampioni, ponosni smo na vas", poručio je na proslavi koordinator Joca Ristić.

Komentari

Vranjski fudbal je nekada imao omladinsku selekciju koja se takmicila u kvalitetnoj ligi gde su timovi poput Crvene zvezde i Partizana, Nadamo se da ce Joca Ristic u skorijoj buducnosti formirati i kadetsku i omladinsku selekciju, i da ce ispisati istoriju i kroz par godina uci u kvalitetnu ligu sa Disicem i ekipom. Cestitke trenerima i igracima !

Najnovije vesti