Najnoviji Dragojevićev film od petka u vranjskom bioskopu

Posle filma Božiji čovek režiserke Jelene Popović, koji će se u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju prikazivati u sredu i četvrtak 24. i 25. novembra od 20 sati (Vranje News je već o ovome već pisao), u petak 26, pa i tokom vikenda (27. i 28. novembra) filmofili u Vranju moći će u dva termina dnevno (18 i 21 sat) da pogledaju film Nebesa, najnovije ostvarenje Srđana Dragojevića.

Film je svetsku premijeru imalo na festivalu u Lokarnu.

Žanrovski je svrstan u crnu komediju, inspirisan je trima pričama francuskog pisca Marsela Aimea.

Priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu smeštene su u 1993, 2001. i 2026 godinu.

"Pojava "Čuda" je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi.

Nebesa je film koji postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja", kaže se u najavi filma.

I u ovom ostvarenju Srđana Dragojevića glume zvučna imena srpske glumačke scene kao što su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Rale Milenković, Miloš Samolov, Nela Mihajlović, Nikola Pejaković, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Ana Mandić.

Ulaznice za kompletan bioskopski repertoar mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta Bora Stanković.

Dečji film u subotu i nedelju u podne

Za vikend, 27. i 28. novembra od 12 sati, na repertoaru će biti film za decu Enkanto magični svet. To je animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto.

Najnovije vesti