Obezbeđene projekcije filma Božiji čovek za Vranjance

Filmsko ostvarenje Božiji čovek, rediteljke i scenaristkinje Jelene Popović, koji je već doživeo zapažen uspeh među filmskom publikom i na festivalima, uskoro stiže u bioskop u Vranju koji radi u okviru Pozorišta Bora Stanković.

Vranjski ljubitelji sedme umetnosti film će moći da pogledaju najpre u ponedeljak 22, a potom u sredu i četvrtak 24. i 25. novembra od 20 časova.

Nakon premijere na Moskovskom filmskom festivalu, gde je osvojio nagradu publike, i uspešnog prikazivanja u Grčkoj, film Božiji čovek stigao je i u srpske bioskope sredinom oktobra.

Reč je o biografskoj drami o Svetom Nektariju Eginskom koja je snimljena u američko-grčkoj koprodukciji.

Nesvakidašnja tema na filmu – priča o svecu.

U 109 minuta filmskim jezikom oslikan je život jednog od najvećih grčkih svetaca Nektarija Eginskog, praćen velikim nepravdama, progonima i optužbama od tadašnjih čelnika Grčke pravoslavne crke i Aleksandrijske patrijaršije.

"Tokom celog života, vera u Boga mu je bila najbolja odbrana. Za razliku od njegovih pretpostavljenih, kojima su na umu bile jedino svetovne počasti i moć, sveti Nektarije je brinuo o siromašnima, učio seljake da čitaju i pišu, svojim primerom nadahnjivao mlade ljude da prime sveštenički čin, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri.

Uprkos naporima da ga diskredituju, sveti Nektarije je osnovao manastir na Egini, neplodnom i siromašnom ostrvu, koji i danas predstavlja svetionik hodočasnicima.

Čak je i poslednje trenutke svog zemaljskog života posvećivao drugima: na samrti je svoju potkošulju dao paralizovanom čoveku koji je ležao u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao", navodi se u najavi za ovaj film.

Karte za Božijeg čoveka po ceni od 350 dinara su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici vranjskog pozorišta.

U nastavku pogledajte trejler MegaComFilm-a za film Božiji čovek.

Najnovije vesti