Najavljen Sajam roditeljstva: Cilj unapređenje komunikacije porodica i institucija

Sajam roditeljstva, koji se sprovodi u okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, uz pomoć Ministarstvo prosvete, biće održan 26. i 27. marta u vrtiću Sunce u Vranju.

Cilj projekta je unapređenje dostupnosti, kvaliteta i uslova predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa.

Sastanak su tim povodom u Vranju održali predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Predškolske ustanove Naše dete, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i drugih lokalnih institucija.

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović rekla je ovom prigodom da Sajam roditeljstva ima za cilj "da unapredi komunikaciju između porodica i institucija koje, na lokalnom nivou, pružaju podršku porodici i deci i doprinose razvoju svesti o značaju rane inkluzije i ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja".

"Tokom Sajma roditeljstva porodice sa malom decom, naročito porodice iz osetljivih drušvenih grupa, kao i porodice čija deca nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, imaće mogućnost da na jednom mestu neposredno dobiju sve informacije o svojim pravima, kao i o uslugama koje pružaju lokalne institucije", navela je Jović.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije realizuje ovaj projekat uz finansijsku podršku Svetske banke.

Najnovije vesti