Nagrađeni talenti Vranja: Dragocen je svaki trenutak posvećen radu i znanju FOTO/VIDEO

Najbolji polaznici Regionalnog centra za talante u Vranju su Ana Marija Staletović, učenica OŠ Vuk Кaradžić, treća na Republičkom takmičenju talenata iz engleskog jezika i prva u kategoriji istraživačkih radova, kao i Anastasija Đorić, učenica Medicinske škole dr Izabel Emsli Haton, za drugo mesto iz psihologije na Republičkom takmičenju talenata.

Takođe i Vukašin Trajković, drugi na Republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola iz psihologije, inače učenik treće godine Gimnazije Bora Stanković.

Ali i Andrijana Stošić, druga na Republičkom takmičenju talenata iz biologije, učenica Medicinske škole dr Izabel Emsli Haton.

Anđeli Arsić, učenici vranjske Gimnazije, odato je priznanje za osvojeno treće mesto iz engleskog jezika na Republičkom takmičenju talenata srednjih škola; ona je i dobitnica specijalne diplome za prvo mesto u kategoriji istraživačkih radova.

Sve njih prigodnim poklonima darivao je gradonačelnik Vranja Slobodan MIlenković na svečanosti koja je u u utorak uveče upriličena u dvorištu Muzej kuće Borisava Stankovića.

Tom prigodom sa po 20.000 dinara, shodno odluci Gradskog veća Vranja, nagrađene su Vranjanke, njih devet, pobednice takmičenja "Srbija u ritmu Evrope''.

Direktorka Regionalnog centra za talente Jasmina Veljković rekla je da je "dragocen svaki trenutak posvećen radu i znanju, jer se jedino tako možemo izboriti protiv izazova savremenog doba i stvoriti svetlu budućnost".

- Zahvaljujem se gradu Vranju i gradonačelniku Milenkoviću bez čije podrške Centar ne bi funkcionisao na ovaj način, kao i svim saradnicima, školama, roditeljima - rekla je Veljkovićeva.

Čestitajući nagrađenima gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kazao je da su talenti postignutim rezultatima "dokazali svoj potencijal i pružili razlog više da se grad talentima ponosi".

- Regionalni centar za talente važi za rasadnik talenata koji okuplja školsku pamet.

Grad Vranje ponosi se ogromnim brojem vredne i uspešne dece.

Lokalna samouprava sa posebnom pažnjom nastoji da podrži mlade i talentovane sugrađane.

Naša obaveza je da činimo sve kako bismo vam pomogli da još više napredujete - naglasio je Milenković.

Na svečanosti je priređen poetski program pod nazivom "Poziv na ljubav" izveli su učenici vranjskih osnovnih i srednjih škola.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti