Nagrađeni radovi na konkursu za bolje razumevanje Bugarske i Srbije

Na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu prvi put u istorijatu te institucije dodeljene su nagrade za međusobno poznavanje i razumevanje između Bugarske i Srbije.

Po zajedničkom konkursu Ambasade Bugarske u Beogradu i Katerdre za Srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima Filološkog fakulteta, a na temu „Tako slične, tako različite, tako evropske – Bugarska i Srbija“, prispelo je dvadesetak studentskih eseja.

Najbolji tekst po mišljenu komisije kojom je predsedavala profesorka Rajna Dragićević, napisala je Katarina Knežević sa Filološkog fakulteta.

Drugo mesto pripalo je Urošu Vitiću sa Ekonomskog, a treće Strahinji Obrenoviću sa Fakulteta političkih nauka.

Ta tri rada su osim prizananja potkrepljena i novčanim nagradama, ali je komisija odlučila da priznanja dobije još petoro studenata i studentkinaja sa Univerziteta u Beogradu, koji su se istakli na konkursu.

Po rečima amabasadora Bugarske u Beogradu, Njegove ekselencije Radka Vlajkova, koji je i sam univerzitetski predavač, svi prispeli radovi su zaslužili nagradu, jer su afirmisali ideju međusobnog upoznavanja i kroz nju i ideju o Ujedinjenoj Evropi u kojoj vidi i Srbiju.

Tekst: Slobodan Aleksić Ćosa, Beograd

Najnovije vesti