Na Preševu sprečen pokušaj krijumčarenja luksuznog sata od 115.000 evra FOTO

Vranje - Pokušaj krijumčarenja luksuznog sata Patek Philippe, vrednog 115.000 evra, sprečili su zajedničkom akcijom carina i policija na graničnom prelazu Preševo.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je u prepodnevnim časovima na izlaz graničnog prelaza Preševo pristigao porše nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin.

On je putovao u društvu jednog saputnika i obojica su na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu odgovorili odrečno.

Međutim, detaljan pregled za koji su izdvojeni demantovao je njihove tvrdnje, trvde iz Carine.

"Naime, i na levoj i na desnoj ruci vozača pronađena su dva ručna skupocena sata - Patek Philippe - Nautilus Herren 5980/1R i Rolex GMT Master II 40mm za koje putnik nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju, iako je reč o robi velike vrednosti.

Kako je propustio da robu prijavi na ulasku u Srbiju, ručni sat marke Patek Philippe čija je vrednost procenjena na iznos od 115.000 evra privremeno je zadržan, a kako vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz robe, privremeno je oduzet i automobil Porsche 911 Carrera 4S", navodi se u saopštenju iz Uprave carina.

Nakon sudskog postupka koji se vodio po ubrzanoj proceduri, pošto se radi o stranom državljaninu, prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe (ručnog sata Patek Philippe i automobila Porše 911 karera).

"Ukoliko ni posle žalbenog postupka odluka suda ne bude preinačena, i sat i automobil zaplenjeni u prekršaju biće izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti