Na području Vranja noćas palo desetak santimetara snega

U noći između subote i nedelje na području Vranja palo je oko 10 centimetara snega, a oko podneva u gradu je izmerena temperatura od minus 2 stepena.

Sneg je počeo da pada u večernjim satima, iako je tokom čitave subote padao gotovo u celoj Srbiji, osim na njenom krajnjem jugu.

Po viđenom, ulice Vranja se čiste kamionom sa grtalicom, a sneg se na kolovozu u užem gradskom jezgru posipa solju.

Trase Koridora 10 prema Nišu i južno ka Skoplju, kako javlja Auto moto savez Srbije (AMSS), prohodne su i redovno se čiste.

Situacija na seoskim putevima je nešto teža, jer je na pravcima ka brdsko-planinskom području palo i do pola metra snega.

Zanimljivo je da je na Besnoj kobili, na potezu Planinarskog doma palo svega desetak santimetara snega.

U nedelju oko podneva, tamo je izmerena temperatura od minus 10 stepeni.

Iz AMSS apeluju da se na put ne kreće bez preke potrebe, a ako se već mora nikako bez zimske opreme.

U Vranju trenutno nema snežnih padavina.

Na jugu Srbije, u pojedinim opštinama ima i do 30 centimetara snega, a u planinskom području oko 50.

Iz JP Putevi Srbije u saopštenju od nedelje navodi se da su auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni za saobraćaj, ali da se saobraćaj odvija otežano zbog loših vremenskih uslova, snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Ekipe putara reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu i rade na raščišćavanju snega čineći sve da se saobraćaj odvija na svim putnim pravcima.

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se: mostu "Gazela", prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Brzeće-Kopaonik itd.

Državni putevi trećeg prioriteta (lokalni, seoski putevi) čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda.

JP Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Najnovije vesti