Na jugu pohapšeni pripadnici organizovane grupe sa 80 kilograma marihuane

Vranje - Sa 80 kilograma marihuane uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe iz Preševa i Niša, saopšteno je u sredu iz MUP-a Srbije.

Privedena su dvojica Preševljana, od kojih je jedan, kako se navodi u saopštenju, pod sumnjom da je organizovao ovu kriminalnu grupu.

"Uhapšeno je ukupno osam pripadnika grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe bavili su se krijumčarenjem, prodajom, skladištenjem i transportom velikih količina marihuane", navode iz MUP-a.

Policija je najpre u Nišu uhapsila jednog muškarca (1993), nakon što je u kamionu kojim je upravljao pronađeno 30 kilograma droge.

Osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana, a policijski službenici su u nastavku akcije uhapsili organizatora grupe (1960) iz Preševa i još jednu osobu (1969) iz tog mesta.

U Nišu je uhapšeno još pet osoba - oni su uzrasta od 1989. do 1999. godišta.

"Pretresom stanova i drugih prostorija koje su koristili u Nišu zaplenjeno je 50 kilograma marihuane.

Sumnja se da je po nalogu članova grupe vozač kamiona trebalo da preveze drogu u Tursku", piše u saopštenju MUP-a.

Hapšenje su izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Žandarmerijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Najnovije vesti