Na granici zaplenjeno 600 kilograma marihuane

Na izlazu graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj, sprečen je pokušaj krijumčarenja oko 600 kilograma marihuane, saopštava Uprava carina.

Tokom noći iz zemlje je na graničnom prelazu Gradina izašlo ukupno 270 kamiona, od čega 39 nije bio natovareno robom i među njima su otkrivena dva kamiona sa skrivenim tovarom, zakamufliranim u specijalno napravljenim bunkerima.

- Pripadnici granične policije su posumnjali da se u dva naizgled prazna kamiona ipak nešto nalazi, pa su zahtevali asistenciju carinskih službenika, sa kojima je sproveden detaljan pregled u za to specijalno namenjenom objektu na samom graničnom prelazu.

Da bi se došlo do skrivenog tovara, policiji i carini je trebalo čitavih sedam sati, jer je pregled počeo u ponoć, a završio se u 7 časova ujutru.

Jednim kamionom sa novosadskim registarskim oznakama upravljao je 51-godišnji srpski državljanin, a drugim, zagrebačke registracije, 56-godišnji državljanin BiH.

I jedan i drugi kamion su se navodno uputili u Tursku kako bi natovarili robu.

Detaljani pregled rezultirao je otkrivanjem 253 paketa marihuane, ukupne težine 274 kg – u prvom kamionu i još 292 paketa istog narkotika, teških 316 kg – u drugom.
U oba kamiona, policajci i carinici su otkrili specijalno napravljene bunkere na prednjoj čeonoj strani prikolice iza kabine vozača - navode iz Carine.

Kamioni u kojima je krijumčarena droga zadržani su na terminalu za teretna vozila na prelazu Gradina, a vozači i droga su predati u dalju nadležnost kriminalističkoj policiji i tužilaštvu.

Najnovije vesti