Uhapšeni osumnjičeni za dilovanje droge sa Kosova, jedan iz Rajinca

E.S. (59) iz Rajinca kod Preševa, R.S. (38) i B.B. (35), obojica iz Valjeva, uhapšeni su pod sumnjom da su, navodno kao članovi organizovane grupe, krijumčarili drogu sa teritorije Kosova i Metohije ka zemljama Evropske unije, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa BIA, zaplenili su 15 kilograma marihuane.

Trojica uhapšenih sumnjiče se da su navodno počinili krivična dela „udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni“.

- U vozilu kojim je upravljao osumnjičeni B.B. u momentu hapšenja policija je pronašla i zaplenila 15 kilograma marihuane. Prilikom pretresa više lokacija na području Vranja i Valjeva pronađeni su novac i pištolj – navodi MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, najavljuje se iz ministarstva, biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...