Na granici razotkriven šverc testova za COVID-19

Vranje - Na granici je razotkriven dosad nezabeleženi pokušaj šverca testova za COVID-19, koji su carinici u saradnji sa policijom osujetili na graničnom prelazu Gradina ka Republici Bugarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

Neprijavljeni, tzv. "brzi" testovi za COVID-19 otkriveni su kada se za kontrolu na ulazu u Srbiju prijavio autobus crnogorskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul - Rožaje.

- Vozači i putnici su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje što, ispostavilo se, nije bila istina.

Detaljnim pregledom unutrašnjosti autobusa, nakon što su ga putnici sa ličnim prtljagom napustili, najpre su u mrežici naslona poslednjeg reda sedišta pronađene dve kesice sa 50 ampula nepoznatog rastvora.

Kao njihov vlasnik prijavio se 59-godišnji vozač autobusa, državljanin Turske, koji je objasnio da se radi o ampulama koje su deo seta za testiranje na koronu.

Nakon toga je carinicima pokazao i dve kutije sa 50 kesica, koje su bile u frižideru autobusa, a koje zajedno sa prethodno pronađenim ampulama čine 50 kompletnih setova testa na virus SARS-Cov-2.

Vozač je rekao da je imao nameru, ali je zaboravio da ih prijavi - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti