Muzičko scenski prikaz Pusti da budem ljubav u vranjskom teatru

Muzičko-scenski prikaz pod nazivom "...Pusti da budem ljubav...", autora i reditelja Dragana Živkovića Durgeta, glumca vranjskog pozorišta, biće odigran u ponedeljak 8. marta od 19 časova u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

- Pođite sa nama na romantiično putovanje vođeno čistom emocijom na večnu temu "ljubav" i podelite istu sa svojim najbližima gde god da su, a onda i sa onima kojima su požrtvovanje i ljubav večeras neophodniji nego ikad.

Ljubav pokreće svet i njoj u slavu prozborićemo neke možda zaboravljene rime, možda zaboravljene misli, razbuktati zaboravljenu emociju - kaže se u najavi muzičko-scenskog prikaza.

Autor projekta Dragan Živković Durge podseća Vranjance "na to ko smo i šta smo i od kakvog smo kova sazdani.

- Naša duhovna hrana je ljubav.

Razumem da je danas, zbog okolnosti, teško otvoriti ovu temu, ali tim više za ove mlade ljude koji nastupaju izazov će biti veći.

Kruna našeg nastupa biće scenski prikaz pripovetke Bore Stankovića "Večiti poljubac", a kostur priče je ljubavna poezija.

Inače, verujem da je ženama, ali i muškarcima pažnja potrebna svakog dana i zbog toga, u slavu onoga što je duhovno a ne materijalno, želimo da sa publikom podelimo ono na čemu smo radili mesec dana - emociju, toplinu, nežnost.

Možda je ovaj 8. mart vredan toga i nadam se da će "Pusti da budem ljubav..." imati i svoje reprize od kojih ćemo prikupljeni novac uplatiti u humanitarne svrhe - navodi Živković.

U projektu "...Pusti da budem ljubav..." nastupa četrnaest izvođača koji će publici kazivati stihove, svirati, pevati i glumiti na temu ljubavi, viđenoj očima i mislima autora projekta, a kroz stihove stranih i domaćih pesnika, klasika i modernista, uz jednako dobru melodiju.

Ulaz će biti besplatan, ali isključivo sa kartama zbog numeracije mesta.

Besplatne karte mogu se podići na blagajni pozorišta od četvrtka 4. marta i njihov broj je ograničen.

Ovaj projekat realizuje se uz logističku podršku Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Najnovije vesti