Mustafi: Dolazak Martinovića na čelo KT korak nazad za Albance na jugu

Vranje/Bujanovac - Funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ragmi Mustafi izjavio je za portal Bujanovačke da nije optimista da će novi predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Aleksandar Martinović doprineti poboljšanju stanja u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

"Naprotiv, imajući u vidu njegov dosadašnji politički rad, mislim da će samo dodatno negativno ispolitizovati situaciju", rekao je Mustafi za Bujanovačke povodom imenovanja Martinovića za šefa KT.

Mustafi podseća da je "reč o čoveku koji potiče iz Srpske radikalne stranke".

"Njegovi stavovi i izjave koje je ranije davao, i te kako su sporni za nas Albance", naveo je Mustafi.

On smatra da bi to što je Martinović istovremeno i ministar "trebalo da bude pozitivno".

"Ta pozicija bi mogla da mu omogući da odradi ono što je potrebno za ovo područje, međutim, imajući u vidu celokupnu političku situaciju u zemlji zaista ne očekujem ništa spektakularno, iako se radi o ministru", smatra Mustafi.

Koordinaciono telo je bilo bez predsednika od smrti Zorana Stankovića u oktobru 2021. godine.

Vlada Srbije je rešenjem prethodnih dana za novog predsednika KT imenovala Aleksandra Martinovića.

On je aktuelni ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a takođe član Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a.

Mitrović: Očekujem veće prisustvo države

Šef bujanovačkih napednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović kaže da upravo zbog toga što je Martinović član Vlade očekuje "bolji rad KT sa njim na čelu".

"Zadovoljan sam što smo dobili predsednika KT i dobro je što se radi o ministru Vlade Srbije tako da će KT dobiti na značaju. Ministar na čelu KT može direktno Vladi da iznese sve probleme koje imamo ovde na terenu", kazao je Mitrović za Bujanovačke.

Mitrović ne očekuje promenu koncepta rada.

"Za početak očekujem više fizičke prisutnosti članova službe Koordinacionog tela u tri opštine na jugu Srbije, što bi značilo dodatnu prisutnost države Srbije. Ne kažem da država nije prisutna, ali služba KT to može da poboljša", naglasio je Mitrović.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...