Mustafe nema u delagaciji Albanaca sa juga u Vašingtonu, SAD mu uskratile vizu

Vranje - Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa nije se našao u političkoj delegaciji koja u Americi predstavlja Albance Bujanovca, Preševa i Medveđe zato što mu SAD nisu izdale vizu.

Saznanje portala Bujanovačke da je viza razlog za upadljivo odsustvo Mustafe, kao legitimnog predstavnika Albanaca, potvrdio je lično predsednik NSA.

Kako kaže, vizu nije dobio zato što je kasno aplicirao.

Dodao je da su ostali članovi delegacije koji su sada u SAD već imali vize „od prošlog puta“.

Naime, novac za putovanje u Ameriku i sastanke sa zvaničnicima američke administracije na temu "Pitanja Preševske doline“ obezbedila je kosovska vlada upravo na zahtev NSA, što je Mustafa slavodobitno objavio pre nekoliko dana.

Ipak, u SAD su otputovali predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, šef Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa, lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi i funkcionerka ove stranke Ardita Sinani, ali ne i Mustafa iz NSA.

Kamberi, Sinani i drugi Mustafa su u Ameriku putovali još 2019. godine, pa bujanovački portal spekuliše da je predsedniku NSA možda "viza uskraćena iz političkih razloga" koji su, bar za sada, nepoznati.

Da se američka administracija ne libi da preko vize pokaže šta o nekom misli, videlo se 2019. godine kada u SAD nije mogao tadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je uporno odbijao da zahteve Amerike da ukine taksu na srpsku robu.

Najnovije vesti