Arifi iz Vašingtona: Amerikanci obećavaju specijalan tretman za Albance Doline

Vranje/Vašington - Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe su u američkom Stejt Departmentu razgovarali sa Martinom Mekdauelom, direktorom Kancelarije za južnu Evropu, koji je obećao, kako kaže predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, specijalan tretman „za pitanje Albanaca Doline“, prenose Bujanovačke.

"Sa sastanka smo otišli inspirisani ovim obećanjem.

Susret u Stejt Departmentu u Vašingtonu nas je ohrabrio da ostanemo posvećeni našim ciljevima", naveo je Arifi.

U delegaciji sa juga Srbije u SAD su, pored Arifija, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, funkcionerka ove stranke iz Preševa Ardita Sinani i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) u Preševu Ragmi Mustafa.

Posle sastanka sa Mekdauelom Sinani je poručila da je "Preševska dolina tema na najvišim instancama američke dipomatije".

Za Mekdauela je rekla da je najbliži saradnik državnog sekretara Entonija Blinkena i izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Albanski politički predstavnici su ranije imali sastanke u Ujedinjenim nacijama i američkom kongresu.

Putovanje u Ameriku finansira se od 50.000 evra, koje je donirala kosovska vlada Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) za "lobiranje i podizanje pitanja Doline", rekao je juče Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene.

Najnovije vesti