Mustafa: Albanci bez poverenja u srpske lekare, traže lečenje na Kosovu

Politički lideri Albanaca sa juga Srbije zatražili su od vlasti u Prištini da im omogući lečenje od virusa COVID-19 u zdravstvenim ustanovama na Kosovu jer, kako navode, "sumnjaju da bi dobili pravilan tretman u bolnicama gde nema zaposlenih Albanaca".

- Iz dobro poznatih razloga Albanci Preševa, Bujanovca i Medveđe strahuju da neće dobiti pravilan zdravstveni tretman i uslugu u područnim bolnicama Vranja i Leskovca - objavio je na Twitteru predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.

On je dodao i da je "situacija sa koronavirusom u Preševskoj dolini zabrinjavajuća".

NSA je, sa budućim narodnim poslanikom Šaipom Kamberijem, uputio pismo premijeru i nadležnim kosovskim institucijama sa zahtevom i da se "Albanci Preševske doline izuzmu od najavljenog pooštravanja mera" prilikom ulaska na Kosovo.

Kako su naveli u pismu, obavezan negativan test na koronu, koji se iz Prištine najavljuje kao uslov za ulazak na Kosovo, "de facto znači zatvaranje granice za građane Preševske doline".

- Zatvaranje granice Republike Kosovo produbiće humanitarnu, zdravstvenu i ekonomsku katastrofu Preševske doline čija privreda, zbog mera Vlade Srbije u borbi protiv epidemije, već trpi ozbiljne gubitke - navodi se u pismo koje je na svom FB profilu objavio Ragmi Mustafa.

U poslednja 24 sata na Kosovu je 7 pacijenata preminulo od koronavirusa, a zabeleženo je 239 novoobolelih, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za zdravlje Kosova.

Od poslednjeg preseka testirana je 401 osoba, dok je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka izbijanja epidemije 7562, od čega su 192 osobe izgubile bitku sa ovom bolešću.

Trrenutno je aktivan 3.331 slučaj zaraze.

Komentari

U pravu je čovek, setite se samo one ujudurme od pre tridesetak godina kad se " desilo" ono čuveno etničko trovanje albanske dece na Kosovu, tada su to preneli svi svetski mediji, iako je dokazano da je to bila monstruozna laž, cilj je postignut..
Dakle, ovo je sve već viđeno. Pa kad je već tako, da ne verujete srpskim lekarima, jer će verovatno da vas truju ili ne znam šta da vam rade, vi onda idite isključivo kod lekara Albanaca, tu ste sigurni.

Najnovije vesti