MUP: Predajte oružje do 8. juna

Vranje - Iz MUP-a Srbije pozvali su građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga, od ponedeljka 8. maja do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Jelena Lakićević, načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a istakla je da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

"Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju", poručila je Lakićević.

Ona je precizirala da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

"Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade", ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 časova.

Najnovije vesti