MUP o hapšenjima u Surdulici: Šteta po opštinu 46.000 evra

Vranje - Četiri osobe uhapšene su u Surdulici zbog sumnje da su, navodno, "zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki oštetile opštinu Surdulica za više od 46.000 evra", potvrđeno je nakon glasina o hapšenju iz MUP-a Srbije.

U pisanom saopštenju MUP-a, koje je prosleđeno medijima, navodi se da su osumnjičene uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

- Policija je uhapsila M.S. (1980), rukovodioca u opštini Surdulica i koordinatora projekta, te članove komisije D.S. (1966), S.M. (1966), rukovodioce u opštini Surdulica, kao i O. V. (1962), zaposlenu u opštini Surdulica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

M.S. se tereti i da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja - citat je iz saopštenja ministarstva.

Sve uhapšene osobe su ženskog pola.

Osumnjičene su da su, navodno, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u Zaštićenom području Vlasina, "suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom, čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra", dodaje se u saopštenju.

- Takođe, M.S. se tereti da je, kao koordinator projekta, suprotno ugovoru, omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra - kaže se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Najnovije vesti