MUP: Nove cene tehničkog pregleda

Vranje - Najniža cena tehničkog pregleda utvrđena je na nivou od 3.070 dinara, dok najviša cena ne sme da iznosi više 6.020 dinara, objavqeno je iz MUP-a Srbije.

"Na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda", navodi se u saopštenju.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je, kako se navodi, stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

"Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara", navodi se u saopštenju.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a kako se precizira - za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

Komentari

to su vam zvanicne cene na koje morate da platite pdv. a inace mozete nekome da date i gratis, ili da dodate uslugu obrade dokumnetacije koliko vam volja ili na crno da ucenite nekoga da mu uzmete jos koju hiljadarku

Najnovije vesti