MUP: Nova vozila i za vranjske vatrogasce

Oko 80 novih vatrogasnih i službenih vozila dobili su preko MUP-a policajci i vatrogasci Srbije, a deo njih otići će i u Vranje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije dobili su 12 vatrogasnih vozila, koja će biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice u Vranju, Jagodini, Šapcu, Novom Pazaru, Somboru, Kraljevu, Prokuplju, Zaječaru, Novom Sadu i Beogradu.

- Hoćemo da pokažemo da smo odgovorni prema građanima u svim delovima naše zemlje i zato ravnomerno nabavljamo vozila i opremu i za policajce i za vatrogasce u svim opštinama gde je to potrebno - izjavio je prilikom uručenja ministar policije Nebojša Stefanović.

On je podsetio da su vatrogasci-spasioci do pre nekoliko godina raspolagali sa vozilima, od kojih su neka bila stara i po 50 godina, te da će nova oprema i tehnika doprineti i njihovoj boljoj zaštiti i većoj efikasnosti u pružanju pomoći građanima.

Kako je rečeno, 60 kombi vozila biće korišćeno u Policijskoj brigadi, Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i Žandarmeriji, ali i u policijskim stanicama širom Srbije.

Najnovije vesti